Gönüllüler 100 Fidan Dikerek Geleceğe Yemyeşil Bir Miras Bırakacak!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Yozgat Belediyesi, Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Tema Vakfı iş birliği ve oksijen adam olarak bilinen Abdullah Karataş’ın desteği ile Cumhuriyetin 100. Yılında 100 fidan “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes’’ etkinliği gerçekleştirildi.
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yaşayan ve esnaflık yapan 63 yaşındaki Abdullah Karataş, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak için olağanüstü bir çaba gösteriyor.

Çevre Kahramanı
Kendini doğaya adayan Karataş, emekli maaşı ve kendi imkanları ile 23 yılda yüz binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Bu çabalarıyla Yozgat'ın bozkırlarını yeşillendiren Karataş, kıraç arazilere diktiği fidanlarla 25 hatıra ormanı oluşturmuş bir çevre kahramanı olarak tanınıyor.

"Teşekkür ediyorum"
Karataş, etkinlikte yapmış olduğu açıklamada,
‘’ Yozgat Bozok Üniversitesi tema gönüllüleriyle fidan ve lavanta çiçeği dikimi etkinliği gerçekleştirdik. Fidan ve lavantaları sizin adınıza okulumuza hediye ettim. Plaketleri de sizin adınıza aldım hayırlı olsun. Sayın rektörümüze kıymetli hocalarıma tema gönüllüsü öğrencilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi
Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.