Altın 6372.39 %0.45
BIST 14633.97 %1.48
Dolar 46.4393 %0.02
Euro 53.3266 %-0.58
Sterlin 61.158 %-0.52

Yozgat Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel: Yeterlilik belgenizi alın!

Yozgat Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel: Yeterlilik belgenizi alın!

Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, emlakçıların işlerini devam etmesin için 31 Ağustos tarihine kadar yeterlilik belgelerinin alması gerektiğini söyledi.

Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, emlakçıların işlerini devam etmesin için 31 Ağustos tarihine kadar yeterlilik belgelerinin alması gerektiğini söyledi.

Çelikel, “Yozgat’ta gayrimenkul alım satımları şu durumda faizlerin yükselmesiyle birlikte biraz daha sakinleşti. 2 ay öncesine kadar baya bir yoğunluk vardı. Şuanda faizlerin yükselmesiyle alım satımlarımız sakinleşti ve durmuş vaziyette” dedi.

SON TARİH 31 AĞUSTOS

Emlakçılar Derneği Başkanı Asım Çelikel, “Bizlere üye olsun olmasın emlakçılık yapan arkadaşlarımız 31 Ağustos tarihi itibari ile yeterlilik belgesi almak zorunda. Almayan arkadaşlarımızı 31 Ağustos tarihinden sonra denetlemelere çıkacağız. Kapatmaya kadar gidilecek. Ayrıca ceza işlemi de uygulanacaktır. Buradan tüm Yozgat’ta emlakçılık yapan arkadaşlarımızın bilgilerinin olmasını istiyorum” dedi.

TEKRAR UZATILMAYACAK

Daha önce yetki belge alma süresinin uzatıldığını belirten Çelikel, “şuanda herhangi bir genelge ve talimat gelmedi. Ticaret Sanayi Müdürlüğü’nden öğrendiğimiz kadarıyla 31 Ağustos tarihi itibari ile uzatma olmayacak. Uzatılacağını zannetmiyorum. Bundan önceki dönemde uzatılmasının sebebi arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için dilekçeler yazmıştık. 31 Ağustos tarihine kadar yeterlilik belgesi almayan arkadaşlarımız için para ve kapatma cezası uygulanacak. Böylece korsan emlakçılığa son diyeceğiz. Emlakçılık ile hiç alakası olmayan kişiler bu iş ile geçimini sağlayan arkadaşlarımıza zarar vermektedirler. Odamıza ve derneğimize de zarar vermektedirler. Bunlarla alakalı da yakın takip yapacağız. Yetki belgesi olmayan kişilere karşı denetimler yaparak kanunlar çerçevesinde işlemler yapacağız. Emlakçılık sektöründe yeni bir sayfa açacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.