Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Servis Kazasıyla İlgili Basın Açıklaması
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Saraykent ilçesinde meydana gelen okul servisi kazasına ilişkin resmi basın açıklaması yayımladı. Açıklamada kazada servis şoförü ile 2 öğrencinin hayatını kaybettiği, 7 öğrencinin ise yaralandığı bildirildi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Saraykent ilçesine bağlı Söğütlü köyü mevkiinde meydana gelen okul servisi kazasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren yazılı bir açıklama yaptı.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 15.45 sıralarında öğrencileri taşıyan okul servis aracının kontrolden çıkarak şarampole devrildiği belirtildi. Kazanın tek taraflı trafik kazası olarak meydana geldiği ifade edilirken, olayın eğitim camiasında büyük üzüntüye neden olduğu kaydedildi.
“2 Öğrencimizi ve Servis Şoförümüzü Kaybettik”
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Milli Eğitim camiası olarak bu acı kazada, maalesef servis şoförümüzü ve 2 can öğrencimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kazada 7 öğrencimiz de yaralanmıştır.”
Kazanın ardından bölgeye AFAD ve sağlık ekiplerinin hızla sevk edildiği belirtilirken, yaralı öğrencilerin çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.
Yaralı Öğrenciler Hastanelere Sevk Edildi
Basın açıklamasında, yaralı öğrencilerin Sorgun Devlet Hastanesi ile Saraykent Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade edildi.
Yetkililer, öğrencilerin tedavi süreçlerinin yakından takip edildiğini belirtirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de süreci anbean izlediği kaydedildi.
Başsağlığı ve Geçmiş Olsun Mesajı
Yayımlanan açıklamada hayatını kaybeden servis şoförü ve öğrenciler için başsağlığı mesajına da yer verildi.
Açıklamada, “Kazada hayatını kaybeden şoförümüze ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı ve sabır, yaralı öğrencilerimize ise acil şifalar diliyoruz” denildi.
Kazayla ilgili inceleme ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.