Altın 6451.73 %1.71
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4346 %0.03
Euro 53.4883 %-0.28
Sterlin 61.5495 %0.12

Yozgat İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde panel düzenlendi

Yozgat İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde panel düzenlendi

Yozgat İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Bir Çocuğa koruyucu Aile Olmak” konulu panelde konuşan Harun Muratdağı, nasıl koruyucu aile oldukları hakkında bilgi verdi.

Yozgat İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Bir Çocuğa koruyucu Aile Olmak” konulu panelde konuşan Harun Muratdağı, nasıl koruyucu aile oldukları hakkında bilgi verdi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi doğumlu olan Harun Muratdağı, “Saraykent ilçesinde öğretmenlik yapıyorum. Koruyucu ailelik üniversite çağlarında son sınıfta iken sosyal hizmet hakkında bir etkinlik yapılmıştı. Bizde nasip oldu çocuk esirgeme kurumuna verdiler. Orada çocuklara ders anlatırken içlerinden biri sevgiye ihtiyaç olduğunu görebiliyorsunuz. Birinci sınıf öğrenci yanıma yaklaşarak bende seninle eve gelebilir miyim dedi. Bende gidelim dedim ve eve gittik. Oturduk kitaplar okuduk. Ev ortamı, mutfağımız var. O zaman sevgi evleri yoktu. Beraber kaldık hoşuna gitti. Giderken ben gitmesem, ben burayı çok sevdim burada kalmak istiyorum dedi. Bu benim için değişiklik oldu ve bundan çok etkilenmiştim. Tabi son sınıf olduğumuz içinde dönem sonunda ayrılmak zorunda kaldık” dedi.

EŞİM BUNU BANA DUYURDU

Eşinin de merhametli olduğunu belirten Muratdağı, “Öğretmen olunca eşim de merhametli kendisi. Kendisi birkaç kere bana duyurdu. Gidip başvurduk. Bizlere yardımcı oldular. Neden koruyucu aile dendiğinde ise öncelikle Allah rızası için geçtiğine inanıyoruz. Bir hadisi şerifte peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ben ve yetimi kollayan ve gözeten kimse cennette bir arada bulunacağız diyerek iki parmağını gösteriyor. Bizde Allah rızası için başvurduk” dedi.

BİR ÇOCUK NEDEN AİLE ORTAMINDA BÜYÜMESİN

Harun Muratdağı, “Bir çocuk neden aile ortamında büyümesin? Hepimiz şu hikâyeyi biliriz. Bir kumsalda binlerce denizyıldızı var. Bunlardan birini alıp atıyor. Başkası görüyor. Burada binlerce denizyıldızı var. Akşama kadar atsan bitmez. Ne değiştirebileceksin? Diye sorduğunda adam yerden bir tane daha alıyor ve denize atıyor. Bak diyor işte onunki değişti. Bu hikayeden de etkilenerek bir çocuğun hayatına dokunabilmek için buna başvurduk” dedi.

KORUYUCU AİLELİK ZAHMETLİ BİR İŞ

Bir diğeri de kendi ihtiyacımızdı diyen Muratdağı, “İşlerin hayırlısı zahmetli olandır. Koruyucu ailelik zahmetli bir iş. Ama biz bu zahmete karşılık hayır umduğumuz için buna gönül koyduk ve başvurduk. Hepimiz kapısına bir çocuk getirip bırakılsa hepimiz sahipleniriz. Hatta kimseye vermek istemeyiz. İlla kapımıza konması mı gerekir dedik. Devletin kapısı var. Burada yetimler var. Hepimiz o kapıya gelip bu yetimlere sahip çıkabiliriz” dedi.

AİLE VE ÇEVREDEN ENGEL OLMAK İSTEDİLER

Koruyucu aile Harun Muratdağı, “Ocak ayında çocuğumuzu aldık ve 7 aya yakındır bizde. Engeller de oldu. Engel olmayacak tozpembe değil. Engeller noktasında bizim için 2 engel vardı. Biri aile diğeri çevre. Ailede kendi çocuğumuz da olduğu için buna ilk başlarda hoş bakmadılar. Psikolojisi bozulur, durumu iyi olmaz, kıskanır dediler. Biz eşimle, Rabia hocam ile Zehra Hocamla kararlı durduk. Onlarda bu kararımızı görünce saygı duydular. Öyle bir kabullendiler ki artık bizden çok sever oldular. Şimdi babamın boynundan inmiyor. Annem hastalandığında ağlıyor. Sorup duruyor. Anne diğeri de senin torunundu ne olduğu dediğinde artık şaşırdım. Diğer bir engel de çevre. Çevremiz bunu ilk duyduğunda harika ve güzel diyorlar. Daha sonrasında ise acaba zahmet olur mu sıkıntılı mı olur diyorlar. Kendilerini bizim yerimizi koyuyorlar ve kaldıramıyorlar. Bizimde kaldıramayacağımızı düşünüp bunun olumsuz yönlerini bulmaya başlıyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.