Yozgat İŞKUR Müdürü Taner Yıldız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ziyareti gerçekleştirdi
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, kurumdaki kadın personelleri ziyaret edip karanfil vererek daha sonra en fazla kadın personel çalıştıran işletmelerden Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren SİDAŞ Gıda firmasını ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öncelikle kurumdaki kadın personelleri ziyaret edip karanfil vererek daha sonra en fazla kadın personel çalıştıran işletmelerden Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren SİDAŞ Gıda firmasını ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

İl Müdürü Taner Yıldız, ‘İŞKUR olarak 2002-2021 arasında özel sektörde 3 milyon 296 bin 399 kadının işe yerleştirilmesine aracılık ettik. 2 milyon 401 bin 925 kadını aktif işgücü programlarımızdan (kurslar ve işbaşı eğitim programları) yararlandırdık. İşbaşı eğitim programlarımızdan yararlanan kadın sayısı 2021 yılında 183.857’dir. 2009 yılına göre bu sayı 329 kat artış göstermiştir’ dedi. Yıldız, İŞKUR olarak bizlerde kadın istihdamını destekliyoruz. Bu kapsamda işsizliğin temel sorunu olan mesleksizliği aşmak için Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz. Bu açılan kurs ve programların büyük bir kısmını kadınlara özel düzenliyoruz. Ayrıca Kadın istihdamını artırmak için kurumumuzda bulunan İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımız tüm kadınlarımıza destek veriyor" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.