Altın 6432.28 %1.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4391 %0.02
Euro 53.4725 %-0.31
Sterlin 61.5078 %0.05

Yozgat Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun Çaykur'a seslendi.. Çay Zamları Tadımızı Kaçırdı...

Yozgat Kahveciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun Çaykur'a seslendi.. Çay Zamları Tadımızı Kaçırdı...

Çaykur'un çay fiyatlarına son yaptığı yüzde 15 oranındaki zam kahveci esnafının tepkisini çekti.

Çaykur'un çay fiyatlarına son yaptığı yüzde 15 oranındaki zam kahveci esnafının tepkisini çekti. Son 97 günde çaya dördüncü kez zam geldi. Toplamda yüzde 88,2'lik zam gelmiş oldu. Son zamla birlikte kahveciler Çaykur'a seslendi. Esnaf için indirimli çay satışı yapılması talebinde bulunan   Yozgat  Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı , Eyup Coşgun esnafın sorunlarını anlattı.

Her geçen gün yükseliyor

Son zamlarla Çaykur'un, kilogramı 148 TL olan Tiryaki çayının fiyatının 170 TL'ye; kilogramı 131,75 TL olan Turist Çay'ın fiyatının 150 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

2023 Ocak ayında 5 TL olarak belirlendiğini söyleyen Coşgun ,artan maliyetlere karşı bu fiyatı yükseltmeleri gerektiğini ancak müşterilerin tepkisinden dolayı yükseltemediklerini kaydetti. 

2 zam bile yetmiyor

Birçok esnafın belirlenen fiyatların altında satış yapmak zorunda kaldığını anlatan Coşgun,

“Kahvehaneler ve çay ocakları zamları fiyatlara yansıtamıyor. Genellikle aynı müşteri geliyor zaten. Yansıtmak istediğimizde itirazlar oluyor. 5 yıl öncesine kadar senede bir kez olmak üzere Ocak ayında zam yapıyorduk. Artık fiyat hareketliliğinden dolayı yılda 2 kez zam yapmaya başladık. Ocak ve Temmuz aylarında zam yapıyoruz ama bu da yeterli olmuyor çünkü kullandığımız emtialar sürekli zamlanıyor” şeklinde konuştu.

Kazanç eriyor

Coşgun, açıklamasının devamında,

“Yozgat’ta şu an 500 üyemiz var. Her yıl üye kaybediyoruz. Çünkü meslektaşlarımız artan maliyetlere yetişmekte güçlük çekerek kepenk indiriyor. Kazanılan 3-5 kuruş da eriyip gidiyor. Biz fiyatları daha fazla yükseltemiyoruz bu yüzden Çaykur'dan en azından esnafımız için uygun fiyatlı çay talebinde bulunduk ama geri dönüş alamıyoruz. En azından esnaf için normal satış fiyatı üzerinden indirim yapılabilir. Yoksa dayanacak gücü kalmadı esnafımızın bizde çaya zam yapmak zorunda kalacağız. Kahvecilerin 2023 Ocak ayı fiyat listesi ise şu şekilde: Çay  5 TL, Oralet 5 TL” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.