Yozgat Salı Pazarının En Pahalı Ürünü Çilek Oldu
Yozgat Salı pazarında bu hafta tezgahlar açıldı ve pazar alışverişi hareketlendi. Pazarcılar, ürünlerin fiyatlarının normal olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı. Özellikle meyve ve sebze fiyatlarındaki artış dikkat çekti.
Yozgat Salı pazarında bu hafta tezgahlar açıldı ve pazar alışverişi hareketlendi. Pazarcılar, ürünlerin fiyatlarının normal olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı. Özellikle meyve ve sebze fiyatlarındaki artış dikkat çekti.

Salı pazarının en pahalı ürünleri arasında çilek, fasulye ve limon yer aldı. Bu ürünler 80 liradan satışa sunuldu. Pazarcılar, fiyatların ürünlerin kalitesine bağlı olarak belirlendiğini ifade ederken, vatandaşlar fiyatların bütçelerini zorladığını belirtti.

Fiyatlarımız Normal
Pazarcı esnaflarından Cemal Yalçın, Pazar fiyatlarının normal olduğunu söyledi.

Yalçın,
“Bugün en ucuz ürünümüz domates. Meyve olarak en pahalı ürün ise Çilek. Mallarımız güzel. Biberler 25 TL, Patlıcan 10-15 arası, Karpuz 12, Kuru Soğan 12.50 TL, Patates 10 TL, Şekerpare kaysımız 30-40 TL, Kirazlar 40-50 lira arası. Salatalık bu hafta pahalıydı. Adana’da sıcaklardan dolayı fiyatlarda artış var. Her taraftan üretimler başladı. Önümüzdeki haftalarda bu fiyatlar daha da düşer” dedi.

İbrahim Yıldırım ise,
“Şuanda pazarımızda en ucuz domates. Köylü malı yerli domateslerin çıkması ve seralarında sonuna gelindiği için domates şuanda iyi. 15-20 güne kadar geri yükselme başlar. En yüksek ise salatalık ve fasulye. Kiraz ve çilek fiyatı da yükseldi.”

Köyden getirdiği ürünleri Salı Pazarında satan İbrahim İbiş ise,
“Pazarda kiraz, kayısı, karadut, nane, maydanoz, dere otu satıyoruz. Bundan sonra da ileride domates, fasulye gelecek. Fiyatlar güzel. Karadut kilosu 70 liradan satıyoruz. Kirazlar ise 40 liradan satıyoruz. Alan müşterilerimiz inşallah memnun olur” dedi.

Müşteriler Fiyat Pahalılığından Şikayetçi
Salı Pazarından alışveriş yapan müşteriler ise pazardaki fiyatların yüksekliğinden yakındı. Yozgat Çamlık Medya ekibine konuşan müşterilerden Müşerref Soldan,
“ Fiyatlar çok yüksek. Emekli olunca biraz zorluyor. Normal şekilde alışveriş yapıyorum. Biraz daha fiyatların normal olmasını istiyoruz” dedi.

Fadime Akdeniz,
“Pazardan üzüm, salatalık, kiraz ve dut aldım. Fiyatlar vatandaş için çok uygun değil. Pazarda gördüğüm en pahalı ürün şifalı ürünler” dedi.

Pazardan yeşillik ve patates aldığını belirten Mahmut Çelikaslan ise,
“Fiyatlar normal değil. Biraz pahalı. Meyveler çok pahalı. Bu düzen sıkıntılı. Arkadaşlara da Allah yardım etsin” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.