Yozgat Saraykent’ten Çad’a uzanan kardeşlik projesi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Yozgat Saraykent Kaymakamlığı’nın başlatmış olduğu su kuyusu projesinde sona gelindi. Kaymakam Ali Açıkgöz hayata geçirilen proje ile kapsamlı bir su kuyusu açılacağını duyurdu.
Yozgat Saraykent Kaymakamlığı’nın başlatmış olduğu su kuyusu projesinde sona gelindi. Kaymakam Ali Açıkgöz hayata geçirilen proje ile kapsamlı bir su kuyusu açılacağını duyurdu.

Rabbim hayırlara vesile kılsın
Proje de emek harcayan, katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kaymakam Ali Açıkgöz açıklamasında,
‘’Saraykent Kaymakamlığı olarak başlattığımız projede sona gelindi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)‘nın Ortadoğu ve Afrika Dairesi’nin hayata geçireceği projeyle Çad’ın Hadjer Lamis Bölgesinde Haraz-Albiar Kaymakamlığına bağlı Mani alt düzey Kaymakamlığında bulunan Djougana Köyü’nde kapsamlı bir su kuyusu açılacak. Bu kuyu, Saraykent’ten Afrika’ya uzanan bir kardeşlik köprüsü olacak. Yozgat’ımızın ve Saraykent’imizin ismini, buradan binlerce kilometre uzakta yaşatacak ve yıllarca oradaki insanlara hizmet verecek inşallah. Gayemiz sadece bir kuyu açmak değil. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyorlar: “Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” diyor. İşte bu proje kapsamında, bu hadisi şerifin içerdiği derin manayı daha iyi hissedeceğiz. Yozgatlıların ve Saraykentlilerin ne kadar cömert olduğunu aşevi projemizde görmüştük. Şimdi bu projeyle tekrar görme imkanı bulduk. Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine tayinimin çıkması sebebiyle görev süremin tamamlanmak üzere olduğu bu günlerde cömertlikte zirve bir ilçede çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Proje için emek harcayan, katkı sağlayan ve destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. TİKA Başkanımız Sayın Serkan Kayalar beyefendiye ilk günden bu yana projemizi hayata geçirme noktasındaki destekleri için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Rabbimiz, projemizi şimdiden hayırlara vesile kılsın. Daima iyilerle ve iyiliklerle anılmak temennisiyle’’ ifadelerine yer verdi.

Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.