Altın 6414.45 %1.12
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4593 %0.04
Euro 53.4609 %-0.33
Sterlin 61.5308 %0.09

Yozgat Valiliğinden 4 maddelik yeni önlem paketi

Yozgat Valiliğinden 4 maddelik yeni önlem paketi

Yozgat Valisi Kadir Çakır başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu, 03 Nisan 2020 tarihinde kurul üyelerinin iştiraki ile toplanarak Covid 19 hastalığının yayılımını engellemek için alınması gereken ilave tedbirler görüşüldü.

Yozgat Valisi Kadir Çakır başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu, 03 Nisan 2020 tarihinde kurul üyelerinin iştiraki ile toplanarak Covid 19 hastalığının yayılımını engellemek için alınması gereken ilave tedbirler görüşüldü.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile karşı karşıya gelmekte, toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun da tavsiyeleri doğrultusunda ek tedbirlerin alınması gereği doğmuştur.

Bu Kapsamda İşte Alınan Kararlar;

1- Tüm il ve ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanmıştır

2- Tüm İl genelinde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır.

3- Tüm İl genelindeki yerleşim yerlerinde bulunan meydanlarda, sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat ç ekilecektir.

4- Yukarda belirtilen hususlara aykırı hareket edenler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.