Yozgat Valisi Ziya Polat’tan çağrı :“Bağımız Kopmasın”
Yozgat’ta her fırsatta ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştiren Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat dışında yaşayan ve sıla özlemi çeken Yozgatlılara çağrıda bulundu.
Yozgat’ta her fırsatta ilçe ve köy ziyaretleri gerçekleştiren Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat dışında yaşayan ve sıla özlemi çeken Yozgatlılara çağrıda bulundu. Genç kuşakların memleketleri ile gelenek ve görenekleri ile bağlarının kopmaması için sık sık memleketlerine gelmesi gerektiğini dile getiren Polat, “Belli bir yaşın üstündeki hemşerilerimiz elbette köylerine geliyor ama bizim amacımız aynı zamanda evlatlarımızın, genç nüfusumuzun da köyüne gelmesi, memleketini tanıması. Bunun için de sizden köylerinize ev yapmanızı, sılayı unutmamanızı rica ediyorum” dedi.

EVİNİZ OLMALI
Yozgat dışında yaşayan Yozgatlılara seslenen Vali Polat, “Tabi başka şehirlerde yaşıyorsunuz, ama eminim ki hepinizin köyümüzde, ilimizde, ilçemizde eviniz var. Eviniz yoksa bile ev yapmak zorundasınız. Yani sılada kesinlikle bir evinizin olması lazım. Ev olduğu zaman da kesinlikle her sene gelmek zorunda hissedecek insan. Belli bir yaş üzeri geliyor ama genç nüfusu köyümüze, sılaya getirmek için, gelinleri getirmek için ev şart. Onun için hepinizden rica ediyorum. Köylerimize evimizi yapalım. Evlerimizi yapalım ki bağımız kopmasın” şeklinde konuştu.

DÖNMEK İÇİN SEBEPLER VAR
Yozgat’a dönmek için, yatırım yapmak için önemli çalışmalar yapıldığını da kaydeden Vali Polat, “Şimdi köylerimizde çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu ile ilgili, yollarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda köylerimizin daha yaşanabilir olması için çalışıyoruz. İlerleyen süreçte ‘bizim köy yollarımızda hiç parke yapılmadı” cümlesini ortadan kaldıracağız” ifadelerine yer verdi.

Haftalık mesaisinin büyük çoğunluğunu köylerde, ilçelerde vatandaşlarla bir arada geçirmeye özen gösteren Vali Polat, burada hem sorun dinliyor hem de bu sorunların çözümlerine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Eda DEMİREL

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.