Altın 6444.2 %1.59
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.431 %0.02
Euro 53.5162 %-0.23
Sterlin 61.5587 %0.14

Yozgat Yatırımın Yeni Adresi: 400 Milyon Dolarlık Ciro Hedefi…

Yozgat Yatırımın Yeni Adresi: 400 Milyon Dolarlık Ciro Hedefi…

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yer alan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi, tam kapasite faaliyete geçtiğinde İç Anadolu Bölgesi'nin önemli bir cazibe merkezi haline gelmeyi hedefliyor.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, yapılan açıklamada bölgenin yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım aldığını, 400 milyon dolarlık ciro ve 200 milyon dolarlık ihracat hedeflendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan Ankara Milletvekili Fuat Oktay'ın desteklediği bu proje, yerelden kalkınma hamlesinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Sanayi Bölgesi, kurulduğu günden bu yana 33 firmayla yatırım anlaşması imzaladı. Halihazırda 2 firma üretim faaliyetlerine başlamış, 14 firma inşaat aşamasında ve 17 firma ise ÇED ve inşaat ruhsat işlemlerini sürdürüyor. Bölge, bin 70 dönüm arazi üzerine kurulu olup, savunma sanayisinden gıdaya, tekstilden tarım makinelerine kadar geniş bir yelpazede üretim yapılacak alanlar sunuyor. Tam kapasitede çalışmaya başladığında 10 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

2024 yılı içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında 100 megavatlık bir enerji indirme istasyonunun inşaatına başlanacak. Bu projenin yanı sıra kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi, kreş, sağlık ocağı, itfaiye merkezi ve idari bina gibi ek yapıların da tamamlanması planlanıyor.

Yozgat'ın en büyük organize sanayi bölgesi olması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.