Altın 6334.04 %-0.15
BIST 14592.44 %1.19
Dolar 46.4427 %0.02
Euro 53.265 %-0.7
Sterlin 60.9791 %-0.81

Yozgat’a talih kuşu kondu: 42 milyon Avroluk dev hibeyi kaçırmayın

Yozgat’a talih kuşu kondu: 42 milyon Avroluk dev hibeyi kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı kapsamında 7. başvuru çağrısını yayımladı. Bu çağrı ile birlikte Yozgatlı çiftçiler ve girişimciler, 42 milyon euro tutarındaki dev hibe desteğinden yararlanabilecek.

2011 yılından bu yana yürütülen IPARD I ve II programları sayesinde bugüne kadar Türkiye genelinde 26 bin 95 tesis ve projeye destek sağlandı. Bu desteklerle yaklaşık 200 milyar liralık yatırım hayata geçirilirken, 100 binden fazla kişiye istihdam sağlandı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan IPARD III Programı kapsamında ise bugüne kadar toplam 301 milyon euro bütçeli 6 çağrı ilanı yayımlandı ve 1.762 proje desteklenmeye hak kazandı.

Yeni Çağrının Bütçesi 42 Milyon Euro

7. çağrı ilanı kapsamında ise "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbiri kapsamında proje başvuruları alınacak.

42 Milyon Avro

Desteklenecek alanlar arasında şunlar yer alıyor:

Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi

Bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi

Bal ve diğer arıcılık ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi

Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler

Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri

Su ürünleri yetiştiriciliği

Makine parkları

Yenilenebilir enerji yatırımları

Başvuru Takvimi Belli Oldu

Başvurular, 14 Temmuz 2025 tarihinden itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi ise 18 Ağustos saat 18.00’de kapanacak. Proje dosyalarının son teslim tarihi ise 1 Eylül 2025 saat 18.00 olarak duyuruldu.

Yozgatlı üreticilerin ve girişimcilerin bu fırsatı kaçırmamaları ve başvuru süreçlerini titizlikle takip etmeleri öneriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.