Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi’nden ilk kafile yola çıktı
Akdağmadeni İlçesi’nde hac ibadetini yerine getirecek olan ilk hacı kafilesi kutsal topraklara ulaşmak için yolculuğu başladı.
Akdağmadeni İlçesi’nde hac ibadetini yerine getirecek olan ilk hacı kafilesi kutsal topraklara ulaşmak için yolculuğu başladı.

Merkezi Haseki Camii'nde sabah namazı sonrasında yapılan uğurlama programına Belediye Başkanı Nezih Yalçın da katıldı. Düzenlenen uğurlama programında önce Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ardından İlçe Müftüsü Abdullah Çolak hacı adaylarına bir konuşma gerçekleştirerek haccın önemini anlatıp hacı adaylarını tebrik etti.

Duygusal anlarında yaşandığı uğurlama programında Hacı adaylarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Yalçın, “Akdağmadeni'nde 53 vatandaşımızdan oluşan 2023 yılının ilk Hac Kafilesini Merkez Haseki Camii'nden uğurluyoruz. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Sabırla Hacca gitmeyi bekleyen tüm vatandaşlarımıza da bir an önce nasip olmasını temenni ediyorum. Yolculuğunuz mübarek olsun. Rabbim hac ibadetinizi kabul eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Hac adaylarının ailelerinin de yoğun katılım gösterdiği uğurlama programı edilen dualar eşliğinde son bularak kafile kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.