Yozgat’ın Geleneksel Tatları Sorgun’da Buluştu
Sorgun’da düzenlenen Madımak Şenliği, yerel ve geleneksel lezzetlerle dolu! Madımak ziyafeti ve el emeği ürünler sizi bekliyor!
Sorgun ilçesine bağlı Karaveli köyünde düzenlenen 2. Geleneksel Madımak Şenliği, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yozgat’ın bu özel lezzeti, bölgede doğal olarak yetişiyor ve türkülere de konu oluyor. Sorgun Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, yerel kadınlar, meralardan topladıkları madımağı evlerinde pişirdikten sonra Şakir Efendi Meydanı'nda ilçe halkına sundu.
Şenliğe katılan yerel sakinlerden Ali Ünal, Başkan Ekinci'ye teşekkürlerini ileterek, "Madımak bizim yörenin lezzetlerinden bir tanesi. Bugün şenliğimize katılarak madımak yedik, çok lezzetliydi" ifadelerini kullandı. Sorgun Belediyesi, bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirme planlarını duyurdu ve böylece hem yerel üretimi teşvik etmeyi hem de kadınların ekonomik katkısını artırmayı hedeflediğini belirtti.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.