Yozgat’ın o ilçesinde 600 hektarlık alanda yoğun çalışma!
Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında, Çekerek ilçesinin Çandır köyünde önemli ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları devam ediyor.
Proje dahilinde 600 hektarlık bir alanda yürütülen bu çalışmalar, doğal yaşamı koruma ve toprak erozyonunu önleme amaçlı olarak yürütülüyor.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda sahaya 56,5 kilometrelik teras, 27 bin fidan dikimi, bin 670 ocak tohum ekimi gibi geniş çaplı ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, sahada 6 bin 765 metre kafes tel eşik, 2 bin 389 metreküp kuru duvar eşik, 6,2 kilometre servis yolu ve 22 kilometre tel ihata yapımı planlanıyor.

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, projenin bölgedeki doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir çevre hedeflerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiği vurgulandı. Valilik,
"Orman İşletme Müdürlüğümüzce yürütülen bu çalışmalar, bölgenin ekosisteminin korunması ve geliştirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Proje tamamlandığında, bölgede hem doğal yaşam hem de insan yaşamı için daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

Orman İşletme Müdürlüğü, projeyi başarıyla tamamlamak ve bölgedeki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.