Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nde Ahilik Haftası kutlandı
Sarıkaya ilçesinde Âhilik Haftası'nın kutlamaları kapsamında özel bir ziyaret gerçekleşti
Sarıkaya ilçesinde Âhilik Haftası'nın kutlamaları kapsamında özel bir ziyaret gerçekleşti. Sarıkaya Müftüsü Zühdü Elveren ve ilçe vaizi Sedat Albayrak, Ahilik Haftası nedeniyle Sarıkaya Esnaf Sanatkârlar Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Güler'i ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Müftü Zühdü Elveren, Güler'e Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Asrı Saadetten 365 Güne Bir Ayet Bir Hadis Bir Kıssa Birkaç Hisse" isimli eserini hediye ederek Ahilik Haftası'nı tebrik etti. Âhilik Haftası'nın bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlandığını belirten Müftü Elveren, Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti.

Ahilik Teşkilatı'nın İslam ahlakını rehber alarak özellikle esnaf ve sanatkârlar arasında dayanışma ve kardeşlik bağı oluşturduğuna vurgu yapan Müftü Elveren, bu teşkilatın Anadolu'nun vatanlaşmasında büyük rol oynadığını hatırlattı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kooperatif Başkanı Celal Güler, Müftü Elveren ve Vaiz Albayrak'a teşekkürlerini ileterek Ahilik Haftası'nın anlamına ve önemine dikkat çekti. Güler, bu tür etkinliklerin ilçenin ahlaki değerlerini ve dayanışmasını güçlendirdiğini söyledi.
Âhilik Haftası kutlamaları, Sarıkaya'da ahlaki değerlerin ve dayanışmanın önemini vurgulayarak geçti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.