Altın 6443.16 %1.56
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4314 %0.02
Euro 53.5048 %-0.25
Sterlin 61.554 %0.13

Yozgat'ın yanı başında: Komşu'da çıkan bu taş Altından bile pahalı

Yozgat'ın yanı başında: Komşu'da çıkan bu taş Altından bile pahalı

Tokat’ın Zile ilçesi gizemli hazineye ev sahipliği yapıyor. Zile’nin hazinesi olarak bilinen Ağaç Opalı, altından daha değerli olarak biliniyor.

Tokat’ın Zile ilçesi gizemli hazineye ev sahipliği yapıyor. Zile’nin hazinesi olarak bilinen Ağaç Opalı, altından daha değerli olarak biliniyor.
Zile’de çıkan ağaç Opali, özel bir taş olarak görünüyor.  Özelliği ise dünyada sadece Zile bölgesinde çıkması. Bu da altından daha değerli olmasıyla ünlenen bir taş haline gelmiş oluyor.

Kayalar arasında boşluklarda oluşuyor

Tokat’ın Zile ilçesinde çıkan Ağaç Opalı, kuvars çeşitlerinden biri olan bir taş. Yer altı sularının hareketli olmasından dolayı kayalar arasındaki boşluklarda oluşuyor. Bu da altından bile değerli olduğunu gösteriyor.

2012 yılında keşfedildi

Dört renkli ağaç opalı 2012 yılında keşfedildiği belirtiliyor. 20 ile 60 milyon yıl arasında bir oluşum sürecinden geçtiği belirtilen konular arasında. Bu nedenle, Tokat Endüstri Meslek Lisesi'nin Yarı Değerli Taşlar ve Kuyum Atölyesi, bu taşın değerini artırmak için çeşitli takı ürünlerine dönüştürüyor. Yeşil, kahverengi ve diğer renk tonları taşı eşsiz kılıyor. Taşın rengi arttıkça değeri de artıyor.

Eşi benzeri olmayan bir taş

Zile’de çıkan bu taşın dünyada eşi benzeri olmayan bir şey. Ağaç opalinin farklı deseni ve renkleri bulunuyor. Bu güzellikler sayesinde yapılan takılar oldukça değerli bir hale geldi. Bu taşın kilosu bin dolar’dan alıcı buluyor. Rengi bol olan ağaç opali varsa bu fiyatlar daha da artıyor.

ilgi görüyor

Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan doğal hazinesi, uluslararası arenada da büyük herkesin ilgisini çekmiş durumda. Dünya genelinde 99 farklı opal çeşidi bulunsa da Zile'nin ağaç opali, en nadide ve değerli olanları arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.