Yozgatlı çiftçilerin dikkatine… Yozgat’ta büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı için aşılama kampanyası başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Yozgat’ta büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı için aşılama kampanyası başlatıldı. Peki, Yozgatlı çiftçiler kampanyadan nasıl yararlanacaklar?
Yozgat’ta büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı için aşılama kampanyası başlatıldı. Peki, Yozgatlı çiftçiler kampanyadan nasıl yararlanacaklar?

Şap hastalığı özellikle büyükbaş hayvanlarda görülen çok hızlı bir bulaşma özelliğine sahip zaman zaman ölümle sonuçlanabilen viral bir hastalık. Hasta hayvanlarda ciddi şekilde verim kayıplarının yanında gebe hayvanlarda da yavru atmalara neden olabiliyor.

Yan etkisi bulunmuyor
Yozgat Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,
‘’Tedavi maliyeti yüksek olan şap hastalığından en önemli korunma yöntemi aşılamadır. Yılda en az 2 defa tüm büyükbaş hayvanların hastalığa karşı aşılanmaları gerekmektedir. Aşılamanın gebe hayvanlarda herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. 2023 sonbahar şap aşılıma kampanyamız 1 Eylül tarihinde başlamış bulunmakta. Bu nedenle aşılama kampanyası süresince yetiştiricilerimizin tüm büyükbaş hayvanlarını aşılatmaları gelen İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir’’ ifadelerine yer verildi.



Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.