Yozgatlı Mücahit Altunok'tan AHBAP Derneği ve TÜRMOB Üzerinden Dikkat Çeken Sorular
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgatlı siyasetçi Mücahit Altunok, AHBAP Derneği'nin geçmiş dönem mali denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Altunok, denetimi gerçekleştiren dönemin TÜRMOB yönetimine ilişkin bazı iddiaları gündeme taşıyarak kamuoyu önünde çeşitli sorular yöneltti.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mücahit Altunok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AHBAP Derneği'nin geçmişte gerçekleştirilen mali denetimleri üzerinden dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
TÜRMOB denetimine dikkat çekti
Altunok, paylaşımında AHBAP Derneği'nin dönemsel denetiminin Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yapıldığını hatırlattı.
Denetimin gerçekleştirildiği dönemde TÜRMOB Genel Başkanlığı görevini yürüten Emre Kartaloğlu'nun daha sonra CHP'de Ticaret Politikalarından Sorumlu Başkan ve Parti Meclisi Üyesi olarak görev aldığını ifade etti.
"İsmi operasyon dosyasında da geçti" iddiası
Altunok açıklamasında, dönemin TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu'nun isminin Uşak Belediyesi operasyonu kapsamında da gündeme geldiğini öne sürdü.
Kamuoyu önünde soru yöneltti
Paylaşımının sonunda Altunok, denetim sürecine ilişkin şu soruları yöneltti:
"Hiç mi usul hatasına veya şüpheli işlemle karşılaşmadınız?"
Altunok'un açıklamaları sosyal medyada ve siyasi çevrelerde tartışma konusu olurken, söz konusu iddialara ilişkin ilgili kişi ve kurumlardan resmi bir açıklama yapılmadı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.