Yozgatlı Vatandaş Geçim Sıkıntısı Yaşıyor
Son günlerde üst üste gelen zamlar sonrası vatandaşların tepkileri devam ediyor. Temel ihtiyaçlara, yiyeceklere ve mazota gelen zamlar sonrası vatandaşların ortak tepkisi geçim sıkıntısı yaşıyoruz ve alım gücü yok oldu.
Son günlerde üst üste gelen zamlar sonrası vatandaşların tepkileri devam ediyor. Temel ihtiyaçlara, yiyeceklere ve mazota gelen zamlar sonrası vatandaşların ortak tepkisi geçim sıkıntısı yaşıyoruz ve alım gücü yok oldu. Bizlerde Yozgat’ta Çamlık Medya Ekibi olarak vatandaşa mikrofon uzattık ve ‘’son zamanlarda artış gösterilen zamlar ile ilgili ne düşünüyorsunuz’’ diye sorduk. Yozgatlı vatandaşın bir kısmı zamlardan kaynaklı geçim problemi yaşadıklarını dile getirirken kimi vatandaş ise zamların normal ve olması gereken bir şey olduğunu ifade etti. İşte aldığımız yanıtlar;

Ekrem Gürer: Zamlar konusunda tabi gönül ister ki her şey dört dörtlük, güllük gülistanlık olsun ama demek ki hükümetinde devletinde yapacağı fazla bir şey yok. Ekonomiyi işin ehline bırakmak lazım. Hükümet illa ki bu konu için bir şey yapacaktır.

Hüseyin Ateşalp: Gayet normal zamlar. Sadece burada değil dünyanın her yerinde artışlar var. Zamlar evet biraz fazla ama hükümetin yapacağı başka bir şey yok. Belki ileride her şey değişebilir.

Ziya Karabulut: Valla zamlar aldı başını gidiyor. Küçük bir pasta alıyoruz 250 TL. Zamlar uçtu gidiyor. Refahta eşitlik istiyoruz. Asgari ücretin 11 bin TL civarlarında kalması hiç iyi bir şey değil. Herkese eşitlik olsun. Memura 22 ise asgari ücrette 16, 17 olmalı.

Hacı Veysel Akbulut: Maaşımıza zam geldi, her şeye de zam gelecek. Maaşa zam geldiğine inanıyorsan her şeye zam geleceğine de inanacağız. Ben emekliyim, inkârcı da değilim. Herkese verdi bu devlet kendi nereden alacak mecbur zam gelecek. Haksız zamlara illaki tepkim var. Ama olması gereken zamlara da karşı değilim.

Ali Ertuğrul: Emekliyim ve 7 bin 500 TL maaş alıyorum hiçbir şeye yetmiyor. Geçim çok zor artık. Emekli maaşlarının en az asgari ücrete çıkmasını istiyoruz. Devletimizin bu durumları bir an önce düzenlenmesini istiyoruz.

Metin Akgül: Valla bu zamlar emeklinin baya bir büktü. Mazota verilen zam gerek bizleri gerek nakliyecileri perişan etti. Ya geri alınması gerekir ya da verilen ÖTV ve KDV geri alınması gerekir. Bu durumlar pekiyi değil. Emekli zaten hiçbir şey almadı.

Muzaffer Gürler: Bence gayet normal. Bu artış sadece burada değil dünyanın her yerinde olan artışlar.

Birol Gürler: Valla normal. İşçi ve bağ-kurlulara yapılan zam oranının adaletsiz olduğunu düşünüyorum sadece. Vergi farkının korunması lazım. Devlet İnşallah takviye bir şeyler yapar.

Şenol Gazi: Yani çok fazla geçim sıkıntısı var. Alım gücü çok düşük. Zamlar durmaz herhâlde devam edecek gibi geliyor.

Kamuran Erdem: Son zamlar vatandaşı baya etkiledi. Hükümetin bu duruma bir çare, çözüm bulması gerekiyor. Baya sıkıntılı bir durumdayız. Ek gelir veya ek maaş olması gerekiyor. Rabia Sultan Büyüker
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.