Altın 6368.96 %0.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.435 %0.04
Euro 53.4305 %-0.35
Sterlin 61.4731 %0

Yozgatlılar Ankara’da Tek Yürek

Yozgatlılar Ankara’da Tek Yürek

Mamak Yozgatlılar Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen arabaşı buluşması, Yozgatlıları bir araya getirdi.

Yozgat’ın yöresel lezzeti arabaşı ile tatlanan gecede, Yozgat’ın altın sesli sanatçısı Mahmut Yıldız, seslendirdiği birbirinden güzel türküleri ile kulakların pasını sildi. Birlik ve beraberlik mesajı verilen gecede, geleneklerin yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması gerektiği de vurgulandı.

Mamak Yozgatlılar Derneği Başkanı Abdullah Doğan’ın ev sahipliğinde ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Bozdağ’ın sunumu ile başlayan programa, Maliye eski Bakanlarından Lutfullah Kayalar, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yozgat Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu ile çok sayıda Yozgatlı katıldı.

ÖZÜMÜZDE BİRLİK VAR

Mamak Yozgatlılar Derneği’nin Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyon’a ait Şafak Tepe Parkı’ndaki binasında gerçekleşen arabaşı buluşmasında konuşan Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, “Pandemi döneminden sonra yavaş yavaş arabaşı etkinliklerimize başladık. 24 Kasım Öğretmenler günü ile buluşmalarımıza başladık. 160’ın üzerinde dernek sayımız var.

Bizim özümüzde birlik var, beraberlik var. Bu birlik ve beraberliği bir arada tutmak, kaynaştırmak, örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi de gençlerimize, genç kuşaklarımıza aktarmak ve onlara da teslim etmek. Bunun devam etmesini istiyoruz. Ankara’da 2003 yılından bu tarafa da mikro milliyetçilik olarak değil, Ankara bizim yaşadığımız yer. Bunu da gururla söylüyorum Ankara Başkent Meclisi’nin de hem kurucusuyum hem de başkan vekiliyim. 2008 yılından bu tarafa da bu görevi devam ettiriyoruz. 181 tane vakfın ve federasyonun oluşturduğu bir vakfı da kurduk. Bu birlikteliğimizi pekiştirmek istedik. İstanbul, Ankara, yurt dışındaki insanlarımızı teşkilatlandırmak ve güç birliği oluşturmak istedik. Bunu da başardık. Bundan sonra da hemşerilerimizle, insanlarımızla birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK OLUYOR

Yozgatlıların birlik ve beraberliğinin herkes örnek olduğunu anlatan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Salgın dönemi boyunca biz bu etkinlikleri yapamadık. Arabaşını özledik. Yozgatlıların birlik ve beraberliği herkese örnek oluyor. Mamak’ta 81 vilayetten hemşerimiz var ama Yozgatlılar yiğidin harman olduğu yer bizim için özel. Biz de Yozgatlıları gönülden seviyoruz. Biz insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerin hizmetkarı olarak gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İlçemizin her tarafına güzel eserler bırakmak için çalışıyoruz. Görevi devraldığımız günden itibaren bayrağımızı daha ilerilere taşımak için mücadelemize devam ediyoruz. İnşallah Mamak daha güzel oluyor. Bunda sizin desteğiniz çok önemli. Yozgatlıları gönülden seviyoruz. Bundan sonraki süreçte de bir araya gelmeyi temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUZ

Maliye eski Bakanlarından Lutfullah Kayalar “Yozgat’ımızın topraklarından doğarak, o topraklardan yeşererek, Türkiye’nin dört bir tarafında göç eden buralarda ekmeklerini arayan çok kıymetli hemşerilerimiz var. Ama bugün şu anda bulunduğumuz bu bölge yani Mamak Yozgatlının Yozgat’tan sonraki ikinci bir Yozgat olan bölgesidir. Ankara’mızın bu güzel ilçesinde çok değerli bir belediye başkanımız var. Biz kendisini hem Mamak belediye başkanı hem de Yozgat’ın fahri belediye başkanı olarak görüyoruz. Federasyon başkanımız konuşmasında ilklerden bahsetti. İlk defa Yozgatlıların kurduğu sivil toplum kuruluşlarından bahsetti. Ahmet başkanımız bugüne kadar Ankara’daki bütün derneklerimizin faaliyetlerinin organizasyonunda, faaliyetlerinin iyi bir şekilde yapılmasında, yönetim kurulu arkadaşları ve diğer dernek başkanları ile birlikte çok büyük fedakarlıklar içerisinde çalışmalar yapmaktadır. Çalışmalarının da aynı şekilde devam etmesini diliyoruz. Kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.

GELİŞMESİNE VESİLE OLSUN

İstanbul’da yaklaşık 70 tane Yozgatlı dernek bulunduğunu kaydeden Kayalar, “Bu derneklerimiz içinde Ankara’nın yeri farklı. Çünkü Ankara’da bütün nüfus sayımlarında görüldüğü üzere, resmi kayıtlardan da görüldüğü üzere 4 ilin ağırlığı bulunmaktadır. Bu dört ilin ağırlığından bir tanesi Yozgat’tır. Artık yakınlıktan da kaynaklanan Ankara Yozgat birlikteliği ve iç içe geçmişliği de bulunan bir yaşamı benimsemiş bulunmaktadır. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda da inşallah gerek ilimizdeki gelişmeler gerekse de ülkemizdeki ve Ankara’daki gelişmelerle birlikte daha güzel bir yaşam daha güzel bir Yozgat Ankara iş birlikteliği olacaktır. Şimdi bir hızlı tren konusu da var. Yapılan hizmetlerin hepsine teşekkür etmemiz lazım. Hızlı tren de çok güzel bir hizmettir. Kısa süre içinde başlamasını diliyoruz. Hızlı tren ile birlikte de Yozgat Ankara arası yaşam yeni şekline dönüşecektir. İnşallah bu Yozgat’ın daha da gelişmesine vesile olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÇAMLIK ANKARA’YI TEBRİK ETTİ

Faaliyetlerin derneklerle birlikte en güzel şekilde devam etmesi dileğinde bulunan Kayalar, “Pandemi hala geçmedi. Kurallara da hepimizin olabildiği kadarı ile yerine getirmemiz gerekiyor. Bunun şakası yok. Kurallara riayet etmek mecburiyetindeyiz. En kısa sürede bu hastalıktan kurtulmayı diliyoruz. Bu geceyi bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Mahmut Yıldız bir yıldız olarak da devam edecek. Kendisi sanat hayatının başında. Yozgatlının Ankara’da bir eksiği vardı. Çamlık Gazetesi, Çamlık Ankara olarak yayın hayatına başladı. Yozgat haberlerini de bundan sonra kendilerinden izleyeceğiz. Kendilerine de yayın hayatında başarı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Eda DEMİREL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.