Altın 6390.36 %0.74
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4311 %0.05
Euro 53.4337 %-0.34
Sterlin 61.4893 %0.02

Yozgat'ta 11 Bin Dekar Araziye Su Sağlayacak!

Yozgat'ta 11 Bin Dekar Araziye Su Sağlayacak!

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Sorgun ilçesine bağlı Sarıhamzalı Bahadın Barajı’nın yapımı tamamlandı ve kesin kabulü yapılarak hizmete açıldı.

Temelden 36,50 metre yüksekliğe sahip olan baraj, 21 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle Yozgat’a büyük katkı sağlayacak.

Valilik Dsi (4)

Sarıhamzalı Bahadın Barajı, Sorgun ilçesindeki 11 bin 120 dekar tarım arazisinin sulanmasına imkân tanıyacak. Bu sayede, bölgedeki tarımsal üretimde verim artışı hedeflenirken, su sıkıntısının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, baraj yıllık 3,47 milyon metreküp içme suyu sağlama kapasitesiyle, Sorgun’a içme suyu desteği sunarak bölgedeki su kaynaklarını zenginleştirecek.

Valilik Dsi (2)

Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakan ve milletvekillerine teşekkürlerini ileten Yozgat Valiliği, emeği geçen herkese minnettar olduklarını belirtti. Sorgun ve çevresine su konusunda önemli bir rahatlama sağlayacak olan Sarıhamzalı Bahadın Barajı, bölge halkı tarafından da büyük bir sevinçle karşılanıyor.

Valilik Dsi (3)

Tarım ve İçme Suyuna Destek

Baraj, tarımsal faaliyetlerin devamlılığı ve içme suyu ihtiyacının karşılanması adına bölgedeki en büyük projelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu proje sayesinde hem tarım arazileri sulanabilecek hem de içme suyu ihtiyacı karşılanarak, bölgedeki kalkınmaya katkı sunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.