Altın 6370.62 %0.43
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4342 %0.04
Euro 53.4447 %-0.35
Sterlin 61.48 %0.01

Yozgat'ta bir yıl nasıl geçti?

Yozgat'ta bir yıl nasıl geçti?

Bir yılı daha geride bıraktık. 2022 kimimiz için neşe doluydu, kimimiz içinse hüzün.

Bir yılı daha geride bıraktık. 2022 kimimiz için neşe doluydu, kimimiz içinse hüzün. 2020 yılından bu tarafa mücadele ettiğimiz korona virüs salgınında 2 yılda önemli kayıplarımız oldu, üzüldük, canımız yandı. 2022 yılında pandemiyi büyük oranda atlatsak da kimi zaman hüzünlü, kimi zaman mutlu ama geleceğe dair hep umutlu bir yıl daha geride kaldı. Acısı ile tatlısı ile bir yılı daha geride bıraktık. Çamlık Gazetesi olarak 2022 yılına, geçmişe bir göz atalım istedik. 2022 yılından bazı haberler şu şekilde;

OCAK 2022

Sorgun’da Mekke’nin Fethi Kutlandı : Yozgat’ın Sorgun İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kursları tarafından hazırlanan Mekke’nin Fethi’nin 1391’inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, hayır sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarımsal öğretimin 176. yıl dönümü Yozgat Bozok Üniversitesi’nde kutlandı:Türkiye’de tarımsal öğretimin 176. yıl dönümü, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Programda konuşan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Karadağ, tarımın sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekerek, “Tarımın sürdürülebilir olması bölge çiftçisinin daha güçlenmesi ve alternatif ürünlerin ortaya konması adına endüstriyel ölçekte bitkilerin bu bölgeye kazandırılması lazım” dedi.

ŞUBAT 2022

Bu çorba içilmiyor löp löp yutuluyor: Bünyesinde birçok lezzeti bulunduran mutfak kültürüne sahip illerden biri olan Yozgat’ta, özel olarak hazırlanan hamuru ile birlikte löp löp yutulan arabaşı çorbası, kış aylarında vatandaşların içini ısıtıyor.

Muhtarlarla Buluştular: Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz, 14 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

MART -2022

Bozok’lu Güreşçiler Türkiye Şampiyonu oldu: Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonasında A Klasman Grekoromen Stil müsabakaları sona erdi.

Yozgat’a yaz gelmiyor: Yozgat'ta gece saatlerde başlayan kar yağışı sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, vatandaşlar güne beyaz örtü ile uyandı. Yozgat'ta dün gece başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Öğrenciler okullarına, çalışanlar da mesailerine kar yağışı altında gitti.

NİSAN -2022

Doyasıya eğlendiler: Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen törenlerde çocuklar doyasıya eğlendi.

Yerköy'de Hırsızlık: Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, belediye ait mezbahaneden 50 bin lira değerinde dinamo, kapı ve çeşitli demirler çalındı. Edinilen bilgiye göre, yapımı devam eden Yerköy belediyesine ait mezbahanenin tuvalet camı kırarak içeri giren kişi ya da kişiler, akşam saatlerinde dinamo, kapı ve çeşitli demirleri çalındı.

MAYIS -2022

Seferberlik İlan Edilmeli: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdağmadeni Ziraat Odası başkanı Eyüp Elmalı, tarım sektörünün enerji sektörü ile birlikte en stratejik ikinci sektör olduğunu belirterek, “ Tüm tarım paydaşlarının valilerin, yönetimin, ziraat odaları, muhtarların tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tarımdan milli seferberlik ilan etmesi gerekmektedir. Tarımın siyaseti olmaz. Tarımda bizim yiyeceğimiz, içeceğimiz en stratejik ürünümüzdür” dedi.

HAZİRAN -2022

Serginin Geliri Eğitime destek olacak: Yozgat Şehir Hastanesinde Dahiliye Hekimi Uzman Doktor Hilal Tunçer Yılmaz tarafından “Çokça İnsan” temalı kişisel sergisini açtı. Yozgat Şehir Hastanesi 100’den fazla eserin sergilendiği sergi hakkında bilgi veren Dahiliye Hekimi Uzman Doktor Hilal Tunçer Yılmaz, serginin beklediğinden daha çok ilginin gördüğünü söyledi.

Eğitime karne molası: Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline giriyor. Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı yüz yüze ve tam zamanlı başlatıldı.

TEMMUZ -2022

Eskpertiz Hizmetlerinde Güvenli Adres Oldu: Yozgat'ta ikin el otomobilin marka kuruluşu olan Altınsoy Plaza, ekspertiz hizmetlerinden de araç sahiplerinin güvenli adresi olmaya devam ediyor. Altınsoy Plaza Sahibi Kenan Altınsoy, Altınsoy Plaza olarak Dynobil oto ekspertiz Yozgat merkez bayisi olduklarını söyledi. Altınsoy, “Alım ve satımlarda müşterilerimize arabaları hakkında durumunu bilgi veriyoruz. Burada her marka aracın oto ekspertizi yapılıp TSE’li ve 2 yıl garantili hizmet yeterlilik belgemizle müşterilerimize hizmet sunmaktayız” dedi.

Milletvekili Başer Duyurdu: Seri Üretime Başladı: Yozgat’ta tarım ve hayvancılığını geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başer, İl Başkanlığı döneminden beri Yozgat’a kazandırmak büyük emek sarf ettikleri, Et ve Süt Kurumu bünyesindeki et ve süt ünitesinin Yozgat hayvancılığının gelişmesi ve sektörel bazda kurumsallaşması açısından önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.

AĞUSTOS-2022

İyi Başlangıç Evliliği Uzatır: Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri Sosyolog Merve ER ile Psikolojik Danışman Kübra Şenöz tarafından Yerköy ilçesinde İlçe Jandarma’da görev yapan er, erbaşlar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerine Evlilik Öncesi Eğitim Semineri düzenlendi. Seminer Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yozgat Sağlığına Büyük Yatırım : Yozgat’ın büyük bir eksikliği daha gideriliyor. Özellikle Aile Sağlığı Merkezi bulunmayan Mahallere Aile Sağlık Merkezi yapımı için düğmeye basıldı.

EYLÜL-2022

Parmak İzindeki Yetenek- Samsun’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022’de “Eğitim Teknolojileri” kategorisinde “Biyometrik Veri Danışmanlığı Projesi” ile Türkiye 3’üncülüğü ile Sunum Özel Ödülünü olan Yozgatlı genç eğitimciler, çocukların parmak izlerinden yetenek alanlarına yönelik ilkokulda ‘Yetenek Karnesi’ vermeyi hedefleyen bir projeye imza attı.

Ovakent'e Yakışan Açılış: Boğazlıyan'ın güzide kasabalarından bir tanesi olan Ovakent Kasabası'nda, toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

EKİM -2022

Hem Spor Hem De Eğitim Hayatında Başarılılar: THF Kadınlar 1. Ligi A grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Yozgat Aile, Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcuları hem spor hayatında hem de eğitim hayatında başarılar. Ligde gösterdikleri performansla milli takıma kadar yükselen oyuncular, aynı başarılarını eğitim hayatına da gösterdiler.

Kadim Şehir Yozgat Ankara’da Tanıtılacak: Anadolu’nun kadim şehirlerinden Yozgat, tüm güzellikleriyle Ankara’da tanıtılacak. Ekim ayı sonunda Başkent Millet Bahçesi'nde yapılacak olan Yozgat Tanıtım Günleri’nin hazırlıkları hızla devam ediyor. Genç kuşaklara gelenek ve göreneklerimizi aktarmak, maddi ve manevi değerlerimize ilişkin farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenecek olan Yozgat Tanıtım Günleri 27 -30 Ekim tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

KASIM-2022

TSO’da Büyük Çoğunluk Alakoç Dedi!: Alakoç’un ilk mesajı şu oldu: “Omuzlarımıza çok ağır bir yük yüklendi. Allah bizleri mahcup etmesin. Bundan sonra iyi hizmetler yapmayı, adaletli davranmayı nasip etsin inşallah.”

Farklı Ülkelerden Gelen Hastalara Hizmet Veriyor: Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, Fizik Tedavi Ünitesi Çalışanları ile Moral Kahvaltısında Bir Araya Geldi Başhekim Kozan, Fizik Tedavi Ünitesi çalışanları ile yaptığı Moral kahvaltısında çalışanların görüş ve önerilerini dinleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ARALIK -2022

“AK Parti Bedel Ödeyenlerin Partisi” : AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Grubu adına Danıştay Bütçesi hakkında TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. AK Parti’nin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bedel ödeyenlerin partisi olduğunu dile getiren Başer, “Liderimize hain tuzaklar kuruldu, partimiz kapatma davası ile sindirilmeye çalışıldı. Sayısız kumpaslarla önümüz kesilmek istendi. Bütün bu tertipleri aziz milletimizin destekleriyle ve sayın cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle boşa çıkarmayı başardık” dedi.

Akdağ’ın Mis Kokulu Salebi Türkiye’nin Her Yerinde: Akdağmadeni ormanlarında bol miktarda bulunan ve Türkiye’nin en kaliteli salepleri arasında yer alan salep, Türkiye’nin dört bir yanında tanıtılmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.