Yozgat'ta Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde duygusal anlar
Yayınlanma:
Güncelleme:
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse, Kurum ve daire müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılışında Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Özlem Şahin günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Şahin konuşmasında,
“Vatan evlatlarını andığımız şerefli bir gündür 18 Mart Seddülbahir, Anburnu, Anafartalar, Conkbayırı Kireçtepe'de şahlandı memleketimin insanı. Kaç milletin kaderine yön verdi askerimin şehadeti. Övünsün Çanakkale'm. Övünsün ki küllerinden tekrar doğan, yazdığı kurtuluş destanı ile ezilen halklara umut olan ' Türkiye'min önsözüdür. Şanlı kahraman büyük önder Mustafa Kemal'in ve umman yürekli askerlerinin yüz millete diz çöktürüp esareti kabul etmediğin evrendir. Çanakkale Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye İştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatan uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” diye konuştu.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu, oratoryo gösterimi ile devam etti.

Program Çanakkale Zaferi ile ilgili resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.