Altın 6364.92 %0.34
BIST 14583.23 %1.12
Dolar 46.4384 %0.02
Euro 53.2385 %-0.75
Sterlin 61.0759 %-0.65

Yozgat'ta Çiftçilere 35 Milyon TL Destek: Sel ve Dolu Felaketi Sonrası Yardım Eli Uzatıldı

Yozgat'ta Çiftçilere 35 Milyon TL Destek: Sel ve Dolu Felaketi Sonrası Yardım Eli Uzatıldı

Yozgat’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve dolu felaketi, ekili alanlara büyük zarar verdi. Bu doğal afetin ardından, TARSİM kaydı olmayan çiftçilerin zararları karşılanamazken, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Yozgat Valiliği’ne 35 milyon TL destek aktarıldı.

Yozgat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve dolu felaketi sonrası ekili alanları zarar gören, TARSİM kaydı bulunmadığı için zararı tanzim edilmeyen çiftçilere 35 milyon TL'lik destek sağlandı.

AK Parti’den Çiftçilere Büyük Destek


AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan, AK Parti İl Başkanı Çelebi Altuntaş ve Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın girişimleriyle, bu destek paketinin çiftçilere ulaştırılması sağlandı. AK Parti Yozgat İl Başkanlığından yapılan açıklamada, afet sonrası mağdur çiftçilerin zararlarının tespiti için hızlı bir şekilde çalışmalara başlandığı ve elde edilen veriler doğrultusunda bu desteğin organize edildiği belirtildi.

Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:


"İlimizde meydana gelen sel ve dolu felaketi nedeniyle TARSİM kaydı olmayan çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek üzere Cumhurbaşkanlığımızdan Yozgat Valiliğimize 35 milyon TL aktarılmıştır. Alın teriyle helal rızıklarını kazanan çiftçi kardeşlerimizin yanındayız."
"Bu desteğin sağlanmasında katkıları için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, ilk günden itibaren mağdur çiftçilerimiz için yoğun çaba sarf eden ve bu büyük desteğin mimarı olan AK Parti Yozgat Milletvekillerimiz Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan'a, İl Başkanımız Çelebi Altuntaş'a, Valimiz Mehmet Ali Özkan'a ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Üreticilerimize hayırlı olsun."

Çiftçilere Büyük Moral Oldu


Bu destek paketi, sel ve dolu felaketi nedeniyle zor günler geçiren Yozgatlı çiftçilere büyük moral oldu. Ekonomik kayıplarını karşılamakta zorlanan üreticiler, devletin bu desteği sayesinde yeniden üretime devam edebilecekler. Bu adım, Yozgat tarımının sürdürülebilirliği açısından da büyük önem taşıyor.

TARSİM Kaydı Olmayan Çiftçiler de Destek Aldı


Normal şartlarda, TARSİM sigorta kaydı olmayan çiftçiler doğal afetlerden doğan zararlarını karşılayamıyorlardı. Ancak bu destek paketi, TARSİM kaydı olmayan çiftçilerin de yanında olunacağını ve mağduriyetlerinin giderileceğini gösterdi. Bu adım, gelecekte benzer durumlarla karşılaşabilecek diğer çiftçiler için de bir örnek teşkil ediyor.

Yozgatlı çiftçiler, sağlanan bu destekle geleceğe daha güvenle bakıyorlar. TARSİM kaydı olmayan çiftçilerin de desteklenmesi, tarım sektöründe adil bir yaklaşımın benimsendiğini gösteriyor. Çiftçiler, bu desteğin verilmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, üretimlerine devam edeceklerini belirttiler.

Bu yardımın, çiftçilerin yaralarını sarmalarına ve üretimlerini sürdürmelerine büyük katkı sağlayacağına inanılıyor. Destek paketinin, Yozgat tarımının geleceği için de olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.