Altın 6443.53 %1.58
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4396 %0.02
Euro 53.4719 %-0.31
Sterlin 61.5216 %0.08

Yozgat'ta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan'dan 15 Temmuz Konferansı

Yozgat'ta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan'dan 15 Temmuz Konferansı

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programı düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programı düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapılan konferansa Yozgat Bozok Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, Emniyet Müdürü Recep Tecimer, POMEM Müdürü Zafer Kişi, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan ve Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi hocası Doç. Dr. Alper Mumyakmaz tarafından 15 Temmuz İşgal Girişimi konusunda bilgi verdiler.


Cumhurbaşkanı başdanışmanı Turgut Arslan, 15 Temmuz akşamı ilk anormallik hissettiğinde dönemin Jandarma Harekat komutanı Arif çetin ile konuştuğunu söyledi.


Nizamiyeden Beni İçeri Almadılar

Aslan, “

Nizamiyedeki şahıslar bana yurtta sulh konseyi yönetime el koydu. Arif Paşa’nın yetkisi yok sizi içeri alamayız dediler. Böyle bir şey yapamayacaklarını izin vermeyeceğimizi söylediğimizde Albay Erkan Öktem’in talimatıyla beni ve korumalarımı rehin aldılar. Ellerimizi ters kelepçe ile gözlerimizi de bezle bağladılar. Bu şekilde sabah saatlerine kadar rehin tutulduk” dedi.

Örgüt Dini Kullandı


Örgütün dinin kutsal değerlerini kullanarak kamufle olmayı başardıklarını belirten Aslan,

“Yıllardır devlet içinde yuvalanan elemanların ve yabancı istihbarat örgütlerinin desteğiyle, o zamana kadar haklarındaki soruşturmalardan sıyrılmıştı. Tahşiyeciler kumpası ile örgütün gerçek yüzünün kamuoyu ve devlet nezdinde anlaşılmasına vesile oldu. Masum insanlara, ancak örgütlü bir yapının planlı komplolar ve kumpaslar kurabileceği gerçeği anlaşıldı.”


Cumhurbaşkanımızın Canına Kast Ettiler

Aslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kast ettikten sonra infaz etmek üzere tespit ettikleri kişiler de vardı. Ben bu kişilerden biriydim. Darbe girişiminin başarısız olacağının anlaşılmasına rağmen kin ve nefret hırslarını alamamışlardı. Hedef olmamın sebebi düzenlediğim raporda bu yapı terör örgütüdür ifadelerini yazmamdı” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanımız Halkı Meydanlara Davet Etti

8 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminde halkı meydanlara davet ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan,

“Kurumlarımıza sızan hainleri vasıtasıyla yönetime el koymaya çalışyan FETÖ terör ergütüne karşı bu millet iradesine sahip çıkarak canı pahasına hakkını almıştır. Büyüt Türk Milleti Fetö’nün eli kanlı teröristlere karşı benzersiz bir direniş göstermiştir. Milletimiz birlik ve beraberlik ruhu ile neler yapabildiğini o elim gecede ve sonrasında tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu.


O Gece Zorlu Bir Geceydi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz, ise o gecenin zorlu bir gece olduğunu söyledi.
Mumyakmaz, “15 Temmuz 2016 Gecesi 253 şehidimiz 2 bin üzerinde vatandaşımız gazi oldu. Halk sokaklarda devleti korumak ve kollamak adına mücadele verdi. O gece zorlu bir geceydi” diye konuştu.
Program sonrası Yozgat Bozok Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.