Altın 6451.24 %1.7
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4296 %0.02
Euro 53.5028 %-0.25
Sterlin 61.5726 %0.16

Yozgat’ta depolamalı güneş santrali kurulacak

Yozgat’ta depolamalı güneş santrali kurulacak

Ecowind 1 Enerji, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Yozgat Akdağmadeni'nin Müşallikalesi/Çalışkan Köyü sınırları içinde, 125 MW kurulu gücünde bir Güneş Enerji Santrali (GES) ile birlikte 125 MWh kapasiteli bir Enerji Depolama Tesisi (EDT) inşa edecek.

Ecowind 1 Enerji, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Yozgat Akdağmadeni'nin Müşallikalesi/Çalışkan Köyü sınırları içinde, 125 MW kurulu gücünde bir Güneş Enerji Santrali (GES) ile birlikte 125 MWh kapasiteli bir Enerji Depolama Tesisi (EDT) inşa edecek.

Bu dev projenin maliyeti yaklaşık 3,8 milyar lira olacak. Bu yatırımla, bölgedeki enerji üretimi ve depolama kapasitesi önemli ölçüde artırılacak. Ecowind 1 Enerji A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek projenin amacı, güneş enerjisini verimli bir şekilde toplayıp depolamak.

İhtiyaç büyük oranda karşılanacak

Santralin yapısında, 550 Wp gücünde toplam 269,567 Monokristal Half Cut Bi-Facial PV paneli kullanılacak. Ayrıca, enerji üretimi için 27 adet invertere ihtiyaç duyulacak. Bu santral, yıllık yaklaşık 295 milyon kWh elektrik üretecek kapasitede. Bu sayede bölgedeki elektrik ihtiyacı büyük oranda karşılanabilecek.

Elektriğin bir kısmı depolanacak

Bunun yanı sıra, projenin bir diğer dikkat çeken kısmı da enerji depolama tesisidir. 0,79 hektarlık bir alana kurulması planlanan bu tesis, 125 MWh toplam depolama gücüne sahip olacak. Bu tesis sayesinde, güneş enerjisiyle üretilen elektriğin bir kısmı depolanarak, güneş olmayan zamanlarda da kullanılabilecek.

Bu proje, Yozgat'ın enerji üretimi ve depolama kapasitesini önemli ölçüde güçlendirecek ve bölgenin enerji ihtiyacına büyük katkı sağlayacak bir adım olacak. Ecowind 1 Enerji'nin bu yatırımı, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki büyüme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.