Altın 6454.3 %1.75
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4587 %0.04
Euro 53.5014 %-0.23
Sterlin 61.5402 %0.11

Yozgat'ta esnaflar işyeri kiralarının pahalılığından şikayetçi

Yozgat'ta esnaflar işyeri kiralarının pahalılığından şikayetçi

Yozgat esnaflarından Davut Bayram, kiracı esnafın zor durumda olduğunu bir an önce buna çözüm getirilmesini istedi.

CHP Yozgat milletvekili Ali Keven’e kiracı esnafının sıkıntılarını dile getiren Bayram, “Esnaf olarak gerçekten zor durumdayız. Yozgat’ta normal fiyat yok. 60-120 bin liraya dükkan kirası isteniyor. Bu lokal bir sıkıntı. Biz Türkiye’den bağımsız bir cumhuriyetiz. Türkiye’nin her yerine yağmur yağar bize dolu yağar” dedi.

Yozgat’ta bu konunun basit bir çözümü olduğunu belirten Bayram, “Belediye Meclisi oturur başında belediye başkanımız var. Yozgat nasıl gelişir denilebilir. Şehirlerarası yolumuz var. Çevresine karşılıklı binlerce işyeri yapılır. Bu çözümün çözülmesini istiyorum” diye konuştu.

İKTİDAR YIKIYOR AMA YAPMIYOR

CHP Yozgat milletvekili Ali Keven ise, “İktidar yıkıyor ama maalesef yapmıyor. Yıkmasını çok iyi beceriyor. İşin özü iktidarların bu anlamda planlamacı olması lazım. Esnafla iktidarın birlikte çalışması lazım. Yaparsa Ak parti yapar deniyor ama Ak Parti’nin yapacağı da bu. Yaparsa da teşekkür ederiz. Sıkıntının çok büyük olduğunu görüyoruz. İlerleyen dönemde çözüm bulunamazsa bu sıkıntı çok daha büyük bir sıkıntı olacak. Yozgat’ta esnafın çöküşü, Türkiye’de küçük esnafın çöküşü Türkiye’de ekonominin bitmesi demektir. Kötü günler bizi bekliyor” dedi.

Yozgat esnafı ile Ankara arasında elçi olduğunu ifade eden Keven, “Bunu mecliste gündeme getireceğim. Bunu dillendireceğim. İlk önce Belediye Başkanı Sayın Köse ile görüşüp bilgi ve düşüncelerini alıp daha sonra meclise taşıyacağım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.