Yozgat’ta Hayvan Sahiplerine Son Uyarı: Son Tarih 31 Aralık
Yozgat’ta, merkezde, ilçelerde ve köylerde sahipli hayvanların kuduz aşılarının yapılması ve mikroçip ile kayıt altına alınması çalışmaları sürüyor. Hayvan sahipleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2025 olarak duyuruldu.
Köpek sahipleri, İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine 210 TL tutarındaki mikroçip, pasaport ve kuduz aşı bedelini yatırarak dilekçe (beyanname) ile kayıt işlemi yaptırabiliyor. Yetkililer, bu sürecin hem hayvanların sağlığı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.

İdari para cezası uygulanacak
Öte yandan, süresi içinde kayıt yaptırmayan köpek sahiplerine 8.306 TL, sahipli hayvanlarını terk edenlere ise 86.358 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Bu cezalar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. maddesine göre uygulanıyor.

Yetkililer, hayvanların kayıt altına alınmasının yanı sıra köy ve mahallelerde hayvanların bağlı tutulması gerektiğini, serbest bırakılmaması ve terk edilmemesi gerektiğini vurguladı. Aksi halde yasal yaptırımların devreye gireceği ifade edildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.