Yozgat’ta iş yerinin üst katını kreşe çevirdi
Yozgat’ta emlakçılık yapan Rukiye Doğan, bir yandan iş hayatını sürdürürken bir taraftan da 7 yaşındaki ‘özel’ kızı Aysima ile de ilgileniyor.
Yozgat’ta emlakçılık yapan Rukiye Doğan, bir yandan iş hayatını sürdürürken bir taraftan da 7 yaşındaki ‘özel’ kızı Aysima ile de ilgileniyor. Yozgat’ta kısıtlı imkanlarla çocuğunun en iyi eğitimi alması için çabalayan Doğan, iş yerinin üst katını kreşe çevirdi.
Yozgat’ta emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren Rukiye Doğan, çalıştığı zaman otizmli kızı Aysima’yı bırakacak yeri olmadığı için iş yerinin üst katını kreş haline getirdi. Kızını yalnız bırakamadığını dile getiren Doğan, “Aysima, otizmli bir çocuk olduğu için benim çalışma hayatım çok zordu. Aysima’dan dolayı okula göndermem sıkıntı oluşturuyordu. Yalnız bırakamıyorum. Evde bakıcı da olsa aklım Aysima’da kalacaktı. Herkes de kabul etmiyor otizmli çocuğu. Çünkü sorumluluğu çok büyük. Ben çok arayış içinde oldum ama maalesef yok. Verim alamadık. İkinci katımızı kreş haline getirelim, kızım gözümün önünde olsun, eğitimcimiz buraya gelsin. Çareyi o şekilde buldum ve bu şekilde çok rahatım. Kızım üst katta eğitim görüyor biz de alt katta çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

PROFESYONEL YAPIYORUZ
Oğlu Yavuz Selim Doğan ile birlikte emlakçılık yaptığını dile getiren Rukiye Doğan, “1,5 yıldır esnaflık yapıyoruz. Daha önce bir geçmişimiz vardı. Ailemiz daha önce yatırım yapıyorlardı Türkiye’ye. Geliyorlardı, gidiyorlardı. Biz evdeyken ben ilgileniyordum o işlerle. Biz bunu daha profesyonel yapalım dedik. Oğlum yetiştikten sonra birlikte bir emlak sektörüne atılalım dedik. O şekilde başladık resmi olarak da 1,5 yıl oldu. Tabi ki yaşadık. Çok da zorluk çektik. Yani çok karışık bir piyasa. Fiyatlar anlamında TL bazında fiyatlar yerinde durmadığı için sürekli bir akış var. Fiyatlar sürekli yükseliyor. Biz o konuda çok fazla zorluk çektik. Müşteri olduğumuz daireyi 650 deyip ertesi gün 750’ye yükseltince biz kalakalıyoruz. O konu da biz baya sıkıntı çektik” şeklinde konuştu.

ŞEFFAF TİCARET
Yavuz Selim Doğan ise şeffaf ticaretten yana olduklarını belirterek, şunları kaydetti; “Biz alıcı ve satıcıyı bir araya getirip şeffaf ticareti tercih ediyoruz. İki tarafı da korumalıyız hem satıcıyı hem alıcıyı. Fiyatlar bazında iki tarafın da kar etmesi amacını güdüyoruz her zaman. Yozgat’ın potansiyeli çok yüksek, burası gurbetçi memleketi. Nakit akışı çok fazla. Ama esnaflarımızdan bazıları vurgun peşindeler. Çok iyi esnaflarımız da var Allah razı olsun onlardan. Piyasada piyasayı yöneten insan olmak bizim için, bizim hedefimiz budur.”

BİZİM İÇİN GURUR
Esnaflık ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Yavuz Selim Doğan, “Ahilik kültür artık yok. Eskiden yaşatılıyordu, eski de kaldı. Esnaflık çok büyük bir gurur bizim için. Ben hep ticaret ehli bir insan olmak istemiştim. Çok şükür ki o yolda da ilerliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.