Yozgat’ta Jandarma ihbarı değerlendirdi
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Sarıkaya’da bir şahsın evinde kenevir yetiştirdiğine dair gelen bir ihbarı değerlendirdi.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Sarıkaya’da bir şahsın evinde kenevir yetiştirdiğine dair deneme bonusu gelen bir ihbarı değerlendirdi. Söz konusu şahsın Çıkrıkçı Mahallesi’nde evinde yapılan aramada 87 kök Hint keneviri ile 3 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca Yozgat ili Sarıkaya İlçesinde yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde R.Ö isimli şahsın Sarıkaya ilçesi Çıkrıkçı Mahallesinde kendisine ait evinin bahçesinde Yasadışı Kenevir Ekimi yaptığı bilgisi alınmıştır. Sarıkaya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; 06 Haziran 2022 tarihinde Sarıkaya ilçesi Çıkrıkçı mahallesinde (R.Ö) isimli şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde arama yapılmıştır. Yapılan kontrol neticesinde; Evin bahçesinde boyları 1 cm. ile 20 cm. arasında değişen, bakımı ve sulaması yapılmış 87 kök kenevir bitkisi ve evin oturma odasında 3 gram kenevir tohumu ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. R.Ö isimli şüpheli şahsın hakkında adli işlemlerin tamamlanmasına müteakip serbest bırakılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.