Altın 6424.91 %1.28
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4601 %0.04
Euro 53.4549 %-0.32
Sterlin 61.5263 %0.08

Yozgat’ta kış aylarının gözdesi, şifa kaynağı kuşburnu satışı başladı

Yozgat’ta kış aylarının gözdesi, şifa kaynağı kuşburnu satışı başladı

Yozgat’ta Salı günleri kurulan Köylü pazarında bir çok vitamin ve mineral barındıran kuşburnu satışı başladı.

Yozgat’ta Salı günleri kurulan Köylü pazarında bir çok vitamin ve mineral barındıran kuşburnu satışı başladı.

Başıbüyüklü Köyünden gelerek kuşburnu satan çiftçi Metin Kalkan, halk arasında özellikle bitki çayı sevilerek tüketilen kuşburnu, grip ya da nezle gibi olası kış hastalıklarına karşı önemli bir koruma sağladığı için doğadan toplanan kuşburnu satışını yaptıklarını söyledi.

Kalkan,

“Toplaması çok meşakkatli. Ama kendisi doğal ve C vitamini olan doğadan toplanan bir meyve. Kuşburnundan marmelat, çayı yapılarak kullanılıyor. Kuşburnu soğuk havalarda C vitamini olduğu için yarayışlı. Artık toplandığı için dağlarda bitti” dedi.

TOPLAMASI ÇOK ZOR

Kuşburnunun toplanmasının çok zor olduğunu belirten Kalkan,

“Kuşburnu ağacı dikenli olduğu için toplaması çok zor. Altına bez sererek topluyoruz. Topladıktan sonra ise çöplerini, gazellerini temizleyip satışa sunuyoruz. Alan müşterilerimiz ister çay olarak ister marmelat olarak kullanabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.