Altın 6392.59 %0.77
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4331 %0.04
Euro 53.4324 %-0.36
Sterlin 61.4938 %0.03

Yozgat'ta Kur'an Bülbülleri yarıştı

Yozgat'ta Kur'an Bülbülleri yarıştı

Yozgat Müftülüğü Hafızlık Kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı.

Yozgat Müftülüğü Hafızlık Kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı.

Bilal Şahin Camiinde yapılan 1 erkek, 4 kız öğrencinin katıldığı Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının jüri üyeliğini Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Çınar yaptı.

Yapılan yarışma sonrasında tek erkek öğrenci olan Bilal Şahin Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Hüseyin Kanlı, 4 kız öğrencinin katıldığı yarışmada ise Sorgun Medine Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Melek İrem Uslu 14-15 Ağustos tarihleri arasında Sivas’ta yapılacak bölge Finalinde Yozgat’ı temsil edecek.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Diyanet İşleri başkanlığının yatılı hafızlık Kur’an Kursu arasında hafızlık yapan öğrencilere yönelik hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya yönelik Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmalarının yapıldığını söyledi.

1 Erkek 4 Kız Öğrencimiz Katıldı

Gülden, “Bugün buradan ilçelerimizden öğrenciler arasında yapılan yarışma sonrasında birinci seçilen öğrencilerimizin il birincisini seçmek üzere bir araya geldik. Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursundan ilimizi temsilen bölgede bizi temsil etmek üzere dahil olacak. Kızlarımızda ise 4 yavrumuz müracaat etti. 4 öğrencimiz arasında güzel okuma noktasında en iyi performans sergileyen yavrumuzu belirleyip bölgede bizi temsil etmek üzere onu göndereceğiz. Temennimiz bu yavrularımız bizleri bölgede en güzel şekilde temsil eder” dedi.

Hediyelerimiz Oldu

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildiğini belirten Gülden, “Bu yavrularımız kendileri il ve ilçelerimizde birinci olarak tespit edildiler. Bizlerde burada iyiler arasındaki en iyiyi, bizleri en işi şekilde temsil ederek en güzel performansı sergileyen yavrularımızı dinliyoruz. Kurslarımız arasındaki bu eğitimi teşvik etme açısından, öğrenciler arasında birbirleriyle olan yarışma bakımından önemli teşvik edici rol oynuyor.”

Bölge Finali Ve Türkiye Finali Yapılacak

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, “Önce Bölge finali daha sonra Türkiye finali gerçekleşecek. Ülkemiz genelinde Kur’an-ı Kerim’i en iyi yüzden okuyan öğrencimiz de tespit edilecek. Bu yavrumuzda bizi Türkiye’de hafızlık Kurslarında eğitim gören öğrencilerimizden birisi olacak. Bugün bu amaçla buraya geldik. Sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

İlçelerimizde Kuran Kursları Açıyoruz

Yozgat merkezde 3 yatılı Kur’an kursunun olduğunu ifade eden Gülden, “Merkezde 2 kız, 1 erkek hafızlık Kur’an kursumuz bulunmakta. İlçelerimizde Sorgun, Çekerek, Boğazlıyan, Sarıkaya, Yerköy ilçemizde, yakın zamanda da diğer ilçelerimizde hazırlıklarımız devam ediyor. Tüm ilçelerimize bu kurslarımızı yayıp bu yöndeki ihtiyaçları gidermek gayret ve çabası içerisindeyiz. Yozgatlı hemşehrilerimiz bizlere mali kaynak sunuyorlar ve sunmaya da devam ediyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Kurslarımız ilimizin ve ilçemizin bereketi durumundalar” diye konuştu. Kadir Görgülü

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.