Altın 6386.7 %0.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4383 %0.03
Euro 53.4403 %-0.35
Sterlin 61.494 %0.03

Yozgat’ta Mevsimin İlk Karı Heyecan Yarattı

Yozgat’ta Mevsimin İlk Karı Heyecan Yarattı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 2025 sonbaharının ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.

Akdağmadeni Bozhüyük–Kızılcaova yolunda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları başlatan Yozgat İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya indi.


Ekipler, özellikle yüksek rakımlı köy yollarında aralıksız şekilde kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

Vatandaşlarda Kış Sevinci

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte, erken gelen kar yağışı vatandaşlarda heyecan ve sevinç oluşturdu. Bazı vatandaşlar kar manzarasını fotoğraflarken, çiftçiler ise yağışı “bereket” olarak değerlendirdi.

Akdağmadeni Beyaza Büründü

İlçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, doğayı adeta beyaza bürüdü. Akdağmadeni’nin kırsal bölgelerinde kartpostallık görüntüler oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.