Altın 6390.1 %0.73
BIST 14634.1 %1.48
Dolar 46.4398 %0.02
Euro 53.3345 %-0.57
Sterlin 61.2133 %-0.43

Yozgat’ta Sanat ve Müzik Bir Arada: Cumhuriyet Meydanı’nda Sanat Rüzgarı!

Yozgat’ta Sanat ve Müzik Bir Arada: Cumhuriyet Meydanı’nda Sanat Rüzgarı!

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın isteği üzerine Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu Özel Eğitim Öğretmenleri Kıymet Duyar ve Peruze Didem Fidan tarafından resim sergisi açıldı.

Yozgat Valiliği Fuaye alanında gerçekleşen Perde Arkası resim sergisi Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın isteği üzerine Yozgatlı vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanında açıldı.

Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak burada yapmış olduğu açıklamada emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu müdürü Vehbi Candemir ise öğretmenlerin öğrenciler ile derslerde yaptıkları resimler için bir sergi düzenlemek istediklerini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Devam edeceğiz

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak açıklamasında,

“Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu Özel Eğitim Öğretmenlerinin kendi eserleri olan sanat eserlerini sergilediler. Öğretmenlerimizin yaptığı eserleri öğrencilerimizin müzikleri eşliğinde sergilemek istediler. Valiliğimiz bünyesinde fuaye salonunda bu sergimizi sergilemiştik. Valimizin talimatlarıyla bu eserlerin Yozgat halkının da görmesini istemesi nedeniyle Cumhuriyet meydanında sergi açılışın yapmış bulunmaktayız. Emeği olan öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize ve emeklerini esirgemeyen sevgili öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur diyen Mustafa Kemal’in izinde sayın valimizin önderliğinde bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Halkımız ile paylaşmak istedik

Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu sınıf öğretmeni Peruze Didem Fidan,

“Bu güzel sergimizi müzikle birleştirmek istedik. Valimizin emriyle birlikte Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla da çok güzel açılış gerçekleştirdik. Sergimizin özelliği Kıymet hocamla amatörce resimle uğraşmamız bunların kağıtlara yansıtabilmemiz sınıf olarak ta flütçüler ve piyanocularımız katıldı. Bu arkadaşlarımız özel eğitim öğrencileri değil tamamen devlet okulunda, devlet öğretmeni tarafından müzikal ve resim dersi alan öğrenciler. Bu sergimizi de halkımızla paylaşmak istedik” ifadelerine yer verdi.

Duygularımızı yansıtmaya çalıştık

Özel Eğitim Öğretmeni Kıymet Duyar ise,

“Bu çizdiğimiz resimler tamamen amatör resimler günlük yaşamın kattığı bazı duyguları resmimize yansıtmaya çalıştık. Öğrencilerimizde müzikleri ile birlikte bize eşlik ettiler. Didem hocamızın emekleriyle hiçbir özel ders almadan ve kurs almadan tamamen kendi emekleri ve bunu müziği resimle birleştirmeyi hedefledik. Valimizin emirleri doğrultusunda Yozgat halkına sunduk Milli Eğitim Müdürümüzün katkıları ve destekleriyle, okul müdürümüz Vehbi Candemir’in sonsuz destekleriyle halka açmak istedik bu eserleri halkımızda görsün. İnsanlarımıza, çocuklarımıza öncülük ederiz daha farklı işler yapabiliriz, cesaretlendirmek istedik güzel bir çalışma oldu” dedi.

Ekip olarak başardık

Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu müdürü Vehbi Candemir,

“Öğretmenlerimiz bu tür çalışmalarını çocuklarımızla beraber derslerinde de yapıyorlardı. Bizlerde böyle güzel bir sergi düzenleyelim istedik. Bu durumu İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Valimize ilettik ve güzel bir sergi açtık. Öğrencilerimize örnekler oluyor. Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze, Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi ve ekip olarak ekip olarak da bunu başardığımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.