Yozgat’ta trafik çilesi!
Yozgat'ta trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen yıl artış gösteriyor.
Şehirde trafiğe kayıtlı toplam 107 bin 685 taşıttan yüzde 45,69'unu otomobiller oluşturuyor. Geriye kalanından yüzde 2,41' inin minibüs, yüzde 0,53' ünün otobüs, yüzde 11,99' unun kamyonet, yüzde 4,94' ünün kamyon, yüzde 3,25' inin motosiklet, yüzde 0,32' sinin özel amaçlı taşıtlar, yüzde 30,88'inin de traktörler oluşturuyor. Hal böyle olunca trafik sorunu ise kaçınılmaz oluyor. Bizde Çamlık Gazetesi olarak Yozgatlılara şehirde trafik sorunu olup olmadığını sorduk. Bazı vatandaşlar şehirde trafik sorununun olmadığını savunurken, bazı vatandaşlar ise trafik sorunun olduğunu ve bunun acil çözülmesi gerektiğini dile getirdiler.
Vatandaşların trafik sorunu ile ilgili görüşleri ise şöyle:
Seyit Akyol: “Çözümü tabiki var. Park yapılacak, araçları park edecek yer bulamıyoruz. Park ücretleri de aşırı derecede artmış.”

Bu hastaneyi yapanlar herşeyi düşünmüş parkı neden düşünmemiş. Vatandaş Esentepeye aracını bırakıp yaya gidiyor hastaneye. Trafikte herkes görevini güzel yapıyor, ama park Yozgat’ta büyük problem. Arabamı Çarşamba pazarına bıraktım, buraya yürüyerek geldim. (Nuri Cankurtaran)

Bence problem yok. Arabamla geliyorum, park sorunu yaşamadım. (Murat Koç)

Otopark yapılması lazım. Engellilere yaya geçidinde yol vermiyorlar (Mehmet Potuk)

Otopark yapılması gerekiyor, yolların ve kaldırımların genişletilmesi gerekiyor. (Taylan Şahin)

Trafik sıkıntısı var. Nedeni ise, evi çarşıda olanların dahi arabasıyla çarşıya inmesi. Biribirine saygı yok vatandaşlarımızda. Arabasını yolun ortasına bırakıp gidiyor. Herkes trafik kurallarına uysa hiçbir sıkıntı olmaz. Ben 40 yıl şoförlük yaptım, bir tane cezam veya kazam yok. (Rasim Demirkapak)

Güzel geniş yollarımız var, trafik sıkıntımız yok (Ömer Kaplan)

Yozgat’ta trafik sorunu var, çözülemez. Yozgat bir yere toplanmış, genişlemiyor. Genişlemediği için de sadece bir Lise Caddesi var, herkes burada. Evi yakın olan da arabasıyla geliyor, uzak olanda. Üst mahallelerde yer olduğu halde arabasını cadde üzerinde kaldırımlara park ediyor. Belediye park yaptı, orası ücretli diye orayı kullanmıyor. Arabasını kaldırıma çeken de küçük bir ceza yediğinde otopark yok diye isyan ediyor. Otopark var ve bu otoparklar boş. Bu sorun Yozgat’ta bitmez. (Uğur Aygönül)

Otopark yok, olanlar da çok pahalı. (Mustafa Erdal)

Yozgat’ta trafik sorununu çözmek için kapalı otoparkı mecbur yapsınlar. Cadde üzerinde araç bıraktırmasınlar. Araçlar yüzünden kaldırımlar dolu. (ismini vermek istemeyen dayı)

Yozgat’ta trafik sıkıntısı var. Kaldırımlar büyük, yollar çok dar. Yolların genişlemesini istiyoruz Belediye Başkanımızdan (Satılmış Emre Kayademir)

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.