Yozgat’ta Trafik Kazaları Artıyor… Dikkatsizlik Mi? İhmal Mi?
Yozgat-Boğazlıyan arasındaki yolun yıllardır duble yol ağına alınmaması nedeniyle sık sık trafik kazalarının yaşanmasına neden oluyor.
Bu kazalardan bir tanesi de hafta sonu meydana geldi. Söz konusu kazada 4 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Peki, Yozgatlı vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor? Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşlara ‘’Hafta sonu Yozgat-Boğazlıyan yolunda bir kaza oldu ve 4 kişi vefat etti. Bu durum ile ilgili yetkililere ne söylemek istersiniz?’’ diye sorduk. Yozgatlı vatandaşlar sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini, kurallara mutlaka uyması gerektiğini dile getirirken, yetkililerin de daha çok denetim yapıp yol çalışmalarını artırması gerektiğini söylediler. İşte aldığımız yanıtlar;

Ali Özdemir: Benim düşüncem ışıklandırma ve dikkat edilirse yolda düzenleme yapılırsa bu kazaların önleneceğini düşünüyorum. Sürücülerinde hız limitlerine dikkat edilmesi lazım çünkü çok virajlı ver dar yollar.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Sürücülerin daha dikkatli olması gerekiyor, yollar dar hız limitlerine uyulmalı.

Salim Altunok: Devlet yatırımlar yapıyor ama o yolun ikiye bölünmesi gerekiyor, şoför hataları var elbette ama karayolları o yola dikkat etmeli.

Dursun Ayar: Ölenlere Allah rahmet eylesin. Şoförlerimiz daha dikkat etmeli insanlar çok hızlı araç kullanıyor ve aşrı hız yapınca kaza oluyor. Eskiye göre yollar daha geniş ama hız sınırlarına uyulmalı hız rekabeti can alıyor diye düşünüyorum ama yolların yapılması lazım.

Yaşar Durak: Eğitim şart sürücülerimiz dikkat etmeli karayolları dikkat etmeli yollar düzeltmeli.

Yüksel Tansel: Yurtdışından geldim burada araç kullanan insanlar biraz daha dikkatsiz araç kullanıyor dikkat etmeliler.

Tahir Koçyiğit: Yaz olması nedeniyle yollar kalabalıklaştı trafik kurallarına uyulmuyor ve yolların elden geçirilmesi lazım bunlar kazaya yol açıyor denetimler daha çok yapılmalı.

İlhan Şöhret: Yetkililer ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum, trafikte dikkat edilmeli tek gidiş ve tek geliş olan bir daha çok dikkat edilmeli ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.