Yozgat’ta Yaban Hayvanlarına Şefkat Eli!
Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı İsaklı Köyü'nde meydana gelen orman yangını sonrasında, bölgedeki yaban hayatını koruma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Yangının ardından ormanlık alanda yaşayan hayvanların zarar görmemesi ve yiyecek bulmada zorluk çekmemesi için doğaya yem ve özel olarak üretilmiş mamalar bırakıldı.

Yangının etkisiyle zarar gören ormanlık alanda, yaralı halde bulunan bir kaplumbağaya Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından ilk müdahale yapıldı. Kaplumbağaya su verilerek durumu stabilize edildikten sonra, tedavi ve kontrol amacıyla Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü personeline teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Çekerek ilçesindeki yangın sonrası yapılan bu tür destekleme faaliyetleri, doğaya verilen zararın minimize edilmesi ve yaban hayatının korunması adına büyük önem taşıyor. Yetkililer, yangın sonrası bölgedeki hayvan popülasyonunu korumak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtiyor.

Yangınların ormanlık alanlara ve içinde barındırdığı canlılara verdiği zararın altını çizen yetkililer, bu tür afetler sonrası hızlı ve etkili müdahalelerin önemine dikkat çekti. Doğaya bırakılan yemler ve mamalar sayesinde, yaban hayvanlarının yangın sonrası dönemde besin bulma zorluğu yaşamaması hedefleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.