Yozgat'ta yaşanan doktor eksiği can sıkmaya devam ediyor. Vatandaş modern hastaneden memnun ama...
Yozgat'ta doktor eksikliği sebebiyle vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Hastanesi'ndeki eksiklik sebebiyle vatandaşlar Ankara, Kayseri ve Çorum gibi şehirlere sevk ediliyor.
Yozgat'ta doktor eksikliği sebebiyle vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Hastanesi'ndeki eksiklik sebebiyle vatandaşlar Ankara, Kayseri ve Çorum gibi şehirlere sevk ediliyor.
Yozgat'ın ilk Şehir Hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, yaşanan doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlar arasında büyük tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Vatandaşlar, hastanelere gittiklerinde doktor bulamamak ve yoğun hasta kabulü nedeniyle randevu alamamaktan şikayetçi olup, şehir dışındaki hastanelere yönlendirilmek zorunda kalıyorlar.
Yozgat Çamlık Medya olarak vatandaşlara “Sizce sağlık konusunda Yozgat'ta eksiklikler var mı? Yozgat'ın bir özel hastaneye ihtiyacı var mı?” diye sorduk.
Vatandaşların cevabı ise şu şekilde;

Haşim Çakırer:
Ben Aydın’da kalıyorum. Ama takip ettiğim kadar Yozgat’ın hastanesinin çok güzel ve süper olduğunu biliyorum. Ancak doktor yetersizliğinin olduğunu biliyorum. Bu hastaneye daha kaliteli, profesyonel doktorların olmasından daha memnun oluruz. Ben dışarıda yaşıyorum ama ailem burada. Yozgat hastanelerinin tek eksiği doktor ve personel eksikliği olarak gördüm. Bunun giderilmesi için sağlık Bakanlığımızın da Yozgat’a profesör doktorların gelmesi gerekiyor. Güzel hastane yapılmış ama hizmet eksikliği var. Yozgat’a özel hastaneye gerek yok. Çünkü çok büyük otel konforunda Şehir hastanemiz var. Tıp Fakültesi hastanesi var. Yozgat’a ikisi cevap verir diye düşünüyorum.

Süleyman Korkmazer:x
Her yerde eksiklik. Yozgat’ta her şey eksik. Hastaneye gidiyorsun doktor bulamıyorsun. Hastane ne kadar çok olursa halk o kadar sağlıklı olur.

Celal Kılıçarslan:
Sağlık sektörü yok ki zaten eksiklik olsun. Ben burada randevu alamadım Ankara’ya gidip muayene oldum. Aylarca uğraştım alamadım. Yozgat’ta özel bir hastaneye ihtiyaç yok. buralar idare eder ama iyi idare edilmesi lazım.

Sadık Şentürk:
Ben bilmiyorum. Çünkü gitmiyorum. Yozgat’a özel bir hastaneye gerek yok.

Uğur Akçadağ:
Sağlıkta randevu alamıyoruz. Şehir hastanesinden istediğinde randevu alma imkanı yok. En az 15 gün 1 ay şekilde alabiliyoruz. Yozgat’ta özel hastaneye mutlaka gerek var. Bizler özel hastane için Kayseri veya Çorum’a gidiyoruz. Devlet hastanesinde sıra bulamayınca en azından özel hastaneye gitme durumumuz olurdu.

Metin Demir:
Yozgat’ı tam bilmiyorum. Hastanede doktor eksikliği var. Diğer yönünden iyi. Özel bir hastaneye ihtiyaç var. Her zaman öyle hizmet alamıyorsun. Özel hastane daha iyi.

Halil yıldız:
Şuanda Yozgat’ta şehir hastanesi olarak ilk açılan hastane olması sebebiyle hiçbir eksiklik yok. Hizmetleri çok güzel. Bazen ama doktor sıkıntısı oluyor. Sağlık hizmetlerinin iyi gittiğini düşünüyorum. Çünkü sadece sırada bir sorun oluyor. Sağlık sektörünü Yozgat şartlarında beğeniyorum. Eskileri dikkate aldığımızda hiç yok. Sağlıkçılarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yozgat’ta özel hastanelere küçük de olsa ihtiyaç var. Sıkıştığın anda sıra olmadığında özel hastaneye gidilir. Burada özel hastane açmak masrafa değemez gibi görüyorum. Çünkü devasa bir hastanemiz var. Olsa iyi olur. Açıp doğru dürüst işletseler güzel olur.

Salim Gülbahçe:
Yozgat’ta eksiklik sadece doktorlarda var. Aradığın doktoru bulamadığın için çevre illere gidiyoruz. Sıra olarak çok uzun sürelerde veriliyor. Onların biran önce çözülmesini istiyoruz. Özel hastane daha önce vardı. Çeşitli zorluklar vardı. Devlet hastanesinin kapasitesinin artırılmasını isterim.

Mustafa Özgül:
Ben Yozgat'ta kalmıyorum ama dışarıdan güzel duyumlar alıyorum. Şehir hastanesinden memnuniyet çok yüksek. Benim buradan faydalandığım yok. Şehir hastanelerinde memnuniyet yüksek. Özel hastaneye her yerde talep olur. Eğer hizmet noktasında vatandaşa sunum yapıp hizmetini artırırsa neden olmasın. Yozgat’ımız her şeyin en iyisine yayık.

Yusuf Özgür:
Doktor bazında eksikliklerimiz var. Bu zamanla düzelecek. Ama hastanelerimiz şuanda otel gibi hizmet veriyor. Bütün ilçelere de yeni hastaneler yapıldı. Şuanda Türkiye genelinde doktor sıkıntısı var. Yeni atamalarla düzelecek. Bu sıkıntılar geçici sıkıntılar.

Fatih Akgün:
Temizlik ve hizmet kalitesinde Türkiye’nin en güzel hastanelerinden birisi. Otel statüsünde bir hastane. Fakat doktor yönünde sıkıntımız var. Bunlar giderilse memnun oluruz. Özel hastane olursa iyi olur. Şehir hastanesine dolmuş yönünden geceleri biraz daha sıkıntılı oluyor. Aracı olanlara sıkıntı yok ama aracı olmayan vatandaş için sıkıntı oluyor. Özel hastane veya poliklinik olursa daha güzel olur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.