Altın 6443.16 %1.56
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4314 %0.02
Euro 53.5048 %-0.25
Sterlin 61.554 %0.13

Yozgat'taki Başkanı tepki gösterdi Gerekeni yapmaya kararlıyız

Yozgat'taki Başkanı tepki gösterdi Gerekeni yapmaya kararlıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, TBMM'de onaylanan sokak hayvanları yasasını sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, TBMM'de onaylanan sokak hayvanları yasasını sert bir dille eleştirdi.

HAYVAN SEVGİSİ VE SAYGISI YARALANACAK

Yasanın kabulü ile birlikte bazı kesimlerin hayvanları hedef almasının endişe verici olduğunu belirten Yaşar, "Bu yasa geçerli olduğu sürece, toplumda hayvan sevgisi ve saygısı büyük bir yara almış olacaktır. Sokak hayvanlarının yaşamlarının bu kadar kolay bir şekilde sonlandırılmasını kabul edemeyiz. Hayvanların yaşam hakkı, insan hakları kadar kıymetlidir. Bu yasanın arkasında insanlık onurunu zedeleyen bir düşünce yatmaktadır" dedi.

YASA İÇİN GEREKENİ YAPMAYA KARARLIYIZ

Yaşar, Avrupa Parlamentosu üyelerinin de yasanın çıkarılması ve sonuçlarıyla ilgili endişeler dile getirdiğini hatırlatarak, "Bizler, bu yasanın geri çekilmesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Hayvanlara karşı yapılan bu adaletsizliğe karşı durun" çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.