Altın 6391.41 %0.75
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4328 %0.04
Euro 53.4311 %-0.35
Sterlin 61.4894 %0.02

Yozgat’taki o başkan imzayı attı Tam 688 bin dolar!

Yozgat’taki o başkan imzayı attı Tam 688 bin dolar!

Çekerek Belediye Başkanı Üzeyir İnce, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle ilçeye büyük bir yatırım kazandırıldığını duyurdu.

Yozgat’ın Çekerek ilçesi, enerji alanında örnek teşkil edecek önemli bir projeyle gündemde. Çekerek Belediye Başkanı Üzeyir İnce, belediye bünyesinde hayata geçirilecek Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin resmen başladığını açıkladı.

Proje kapsamında, 1.200 kWe – 1.436,4 kWp kurulu güce sahip bir güneş enerjisi santrali kurulacak. Bu dev yatırım için Armin Elektrik A.Ş. ile 688.999,97 USD bedelle sözleşme imzalandı.

Yıllık 2 Milyon kWh Üretim Hedefleniyor

Proje tamamlandığında yılda yaklaşık 2.146.118 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Elde edilen enerji, doğrudan ulusal elektrik şebekesine aktarılacak. Bu üretim sayesinde belediyenin elektrik tüketimi mahsuplaşacak, fazla kalan enerji ise satışa sunularak belediyeye ek gelir sağlayacak.

Başkan Üzeyir İnce, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu proje, sadece belediyemizin enerji maliyetlerini düşürmekle kalmayacak, aynı zamanda çevreci enerji dönüşümüne de önemli katkı sağlayacak. Belediyemizin sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, doğa dostu yatırımları artırmaya devam edeceğiz.”

Proje sayesinde hem enerji giderlerinde büyük tasarruf sağlanacak hem de kaynaklar daha verimli kullanılacak.

Belediyeye Katma Değer, İlçeye Gelecek

GES projesiyle birlikte Çekerek Belediyesi, kendi enerjisini üreten kurumlar arasında yer alacak. Bu adım, uzun vadede belediyeye ekonomik kazanç sağlarken, ilçenin çevreye duyarlı projelerle kalkınmasına da zemin hazırlayacak. Çekerek Belediyesi GES Projesi, ilçenin geleceğine yapılan çevreci bir yatırım olarak dikkat çekiyor. Başkan İnce, projeyle ilgili olarak “İlçemize hayırlı olsun” sözleriyle duyurduğu bu gelişmenin, diğer belediyelere de örnek olmasını temenni etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.