Altın 6444.2 %1.59
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.431 %0.02
Euro 53.5162 %-0.23
Sterlin 61.5587 %0.14

Yozgat’tan Bursa’ya uzanan bir başarı hikayesi : Hayal etti, başardı

Yozgat’tan Bursa’ya uzanan bir başarı hikayesi : Hayal etti, başardı

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde çıkıp, Bursa’ya uzanan bir başarı hikayesi. Yaşar Köklü, çocukluk yıllarında kurduğu hayalleri Bursa’da gerçekleştirerek, Türkiye’nin alanında lider olan firmaları arasına girmeyi başardı.

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde çıkıp, Bursa’ya uzanan bir başarı hikayesi. Yaşar Köklü, çocukluk yıllarında kurduğu hayalleri Bursa’da gerçekleştirerek, Türkiye’nin alanında lider olan firmaları arasına girmeyi başardı. Köklü, Yozgatlı gençlere de ‘hayal edin, çok çalışın’ tavsiyesinde bulundu. Bursa’da faaliyet gösteren Meyis Otomotiv Koltuk Komponentleri Genel Müdürü Yaşar Köklü, başarılı olmanın temelinde hayal kurmanın ve bu hayalleri gerçekleştirmek için çok çalışmanın yattığını söyledi.

HAYALLERİMDEN FAZLASI

Köklü, 17 yaşına kadar Akdağmadeni’nde yaşadığını ve 11 -12 yaşlarında geleceği ile ilgili hayal kurmaya başladığını belirterek, “17 yaşına kadar Akdağmadeni’nde yaşadım. 11-12 yaşlarında o soğuk kış gecelerinde yorganın altına girer hayal kurardım. Yanımda 30 kişinin çalıştığı bir işletmenin hayalini kurardım. Şu an geldiğim noktada hayallerimden fazlasını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hayal etmeden asla olmaz. İlk önce hayal edeceğiz ondan sonra çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

YOZGAT’I KALKINDIRALIM

Yozgatlı gençlere de tavsiyelerde bulunan Köklü, “Kendilerine güvenin olması lazım. Hayal etmeden hiçbir şey olmaz. Önce hayal edin, sonra çok çalışın. Başarı da bu şekilde gelecektir. Başarılı olalım ve memleketimizi Yozgat’ı hep beraber kalkındıralım” dedi.

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Köklü, 1991 yılında babasının işi dolayısıyla Akdağmadeni İlçesi’nden Bursa’ya yerleştiklerini söyledi. Bursa’da otomotiv sektöründe araç koltuklarını yedek parçalarının imalatlarını yaptıklarını kaydeden Köklü, “Bunun yanında belediye tipi otobüs koltuklarının üretimini yapıyoruz. Bir de Türkiye’de ilk olan plastik market alışveriş arabasının imalatını yaptık. Bizden sonra birkaç firma daha yaptı” ifadelerine yer verdi.

ÜRETİMLER ARTACAK

Üretim kalemlerini artırmak için de çalıştıklarını belirten Köklü, şunları kaydetti; “Üretim kalemlerimizi her geçen gün artıyoruz. Bununla ilgili Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Enjeksiyon tezgahlarından mal alma robotlarını da yapacağız. Patentlerini belgelerini de alacağız. Tamamen elektrik ve elektronik olan birtakım üretimler de yapacağız.”

İHRACAT AĞIRLIKLI

İhracata ağırlık verdiklerini anlatan Köklü, “Yaptığımız ürünün 2019 yılında yüzde 50’sini ihraç ettik. Hedefimiz bunu yüzde 80’e çıkarmak” dedi. Firma bünyesinde 100 kişiye de istihdam sağladıklarına değinen Köklü, “bu sayı dönem dönem 105 -110’a kadar yükseliyor. İş yok deniyor ama işçi bulmakta zorlandığımız da oluyor. İstikrarlı bir şekilde her yıl büyümemiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.