Yozgat’tan Japonya’ya selam gönderdik… Japon Risa Desti Kırdı Yozgat’ı Çok Sevdi!
Japon Risa Eguchi ile memleketi Yozgat’a gelen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Japon Dili Edebiyatı Öğretim Görevlisi Nuray Akdemir, hem Türk kültürünü hem de Yozgat’ı tanıttı.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversite’sinde Japonca dersine katılıp öğrencilere Japon kaligrafisi öğretmek için Tokyo’dan gelen Psikolog Risa Eguchi, Yozgat’ı da yakından tanıma fırsatı buldu. Emekli eğitimci Ertuğrul Akdemir ve Şemsinur Akdemir ile kızları Öğretim Görevlisi Nuray Akdemir, Risa’ya Yozgat’ı tanıtarak bir kültür elçiliği görevinde bulundu.

Yozgat’ın tarihi mekanları, kaplıcaları ve yemek kültürünü tanıyan Japon Risa Eguchi, Zafer Türk Mutfağının da konuğu oldu, burada desti kebabının hikayesini dinledi, lezzetini tattı. Zafer Türk Mutfağı sahibi Zafer Özışık da Japon misafirini yalnız bırakmadı.

Japon Risa Eguchi, Yozgat’ın tarihi ve geleneksel bir şehir olduğunu belirterek; “İnsanlarını, kaplıcalarını ve yemeklerini çok sevdim, gösterilen ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.