Yozgat’tan Kahramanmaraş’a: Kınalı Keklikler Evlerine Döndü!
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmaya devam ederken, doğayla uyum içinde iyileşme ve yenilenme çabaları da hız kazandı. Yozgat’a taşınan keklikler yeniden Kahramanmaraş’a götürüldü.
Bu bağlamda, Kahramanmaraş Ormanlık Saha İçerisinde Bulunan Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda gerçekleştirilen çalışmalar dikkat çekiyor. İstasyonda üretilen 10 bin adet kınalı keklik, dört aylık bir adaptasyon sürecinin ardından doğaya salınmaya hazırlanıyor.
Geçen yıl meydana gelen depremler nedeniyle hem Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü binasının çökmesi hem de anaç kekliklerin güvenliğe alınması gerekliliği, bu projenin önemini ve zorluklarını ortaya koyuyor. Deprem sonrasında Yozgat'taki Çalatlı Keklik Üretim İstasyonu'na taşınan anaç keklikler, yenilenen hizmet binası ve tesisin imkanlarıyla Kahramanmaraş'a geri getirilerek üretim faaliyetlerine yeniden başladı.

Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu projede, av ve yaban hayatının canlandırılması amaçlanıyor. Kınalı keklikler, özellikle kenelerle mücadelede insan sağlığına ve süneyle mücadelede tarıma önemli katkılar sağlayacak. Üretilen keklikler, özel bir koruma merkezinde kuluçkadan çıkarıldıktan sonra, sürdürülebilir av ve yaban hayatının devamlılığı için gerekli adaptasyon sürecinden geçirilecek.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.