Mansur Yavaş Ankara Bilim Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Bilim Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ankara’ dersinin program konuğu olarak öğrencilerle buluştu.

Mansur Yavaş Ankara Bilim Üniversitesinde öğrencilerle buluştu
Mansur Yavaş Ankara Bilim Üniversitesinde öğrencilerle buluştu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Başkan Yavaş, ABB olarak yaşama geçirdikleri çalışma ve projeler hakkında öğrencilere bilgi verirken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Derse, Büyükşehir bürokratları, meclis üyeleri, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir ve öğrenciler katıldı.

MANSUR YAVAŞ: BİZE DÜŞEN SİZİN KONFORLU YAŞAMANIZ

Konuşmasında Ankara’nın ülkenin kurulduğu yer olduğunu vurgulayan Yavaş, şunları söyledi: “Bunu hissetmek lazım. Bunu hissedersek Cumhuriyet’in değerini daha iyi anlarız. Bu değerler içimizde yoksa ruhsuz beden boş bir ceset gibi oluyor. Geçmişimizi, tarihimizi, burada yaşananları bilmezsek hafızasını kaybetmiş insan gibi oluyoruz. Dolayısıyla hepinizin çok daha bilinçli, yaşadığı yerin kıymetini ve değerini bilen gençler olarak yetişmenizi isteriz. Bize düşen bir yönetici olarak Ankara’da kaldığınız süre içerisinde sizin çok konforlu yaşamanız, güzel anılarla buradan ayrılmanız. Bunun için sizler de bizim göremediklerimizi Başkent Mobil, Başkent 153 veya sosyal medya hesapları üzerinden gönderirseniz inşallah bizler de sizlere keyifli bir öğrencilik yaşatırız diye düşünüyorum.”

"ANKARA ÜLKENİN KURULDUĞU YER"

Yavaş, kendisine yöneltilen “Sizin için Ankara’yı Ankara yapan nedir?” sorusuna, “Cumhuriyet’in kuruluşunun burada oluşu çok çok önemlidir. 100 yıl öncesine gidin ve şartlarına bakın. 100 yılda eğitim almış insanlara bakın. 100 yıl önceki iletişim nasıldı onlara bakın. Mustafa Kemal Atatürk’ün o zamandan beri çizdiği yola baktığınız zaman hele bugünlerde zaman zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü eleştirenlerin bile ‘Artık biz hata yapmışız, o zaman bunları görmüş’ dedikleri bir andayız. O yüzden bizim için Ankara’yı Ankara yapan Cumhuriyet’in burada kuruluşudur” yanıtını verdi.

İYİ BİR SİYASETÇİ NASIL OLMALI?

“İyi bir siyasetçi ve iyi bir belediye başkanı nasıl olunur veya nasıl olmalıdır?” sorusuna ise Yavaş, şu sözlerle cevap verdi: “Bu makamı bir gün bırakacağının bilmesi gerekir. Hangi makam olursa olsun. Bıraktığın ve halkın arasına gittiğin zaman ayrıcalıklı, imtiyazlı olmayacak. Yaşattığınız insanın konforu, yaşam biçimi, yaşam standardı itibarınızı sağlar, başka hiçbir şey sağlamaz.”

08 Ara 2022 - 08:38 Ankara- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.