Ankara'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre, vatandaş hangi aday ve partilere oy verdi. Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları arasındaki oy dağılımları ve ilçe bazında sonuçlar şu şekilde:

Seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın toplam 25 ilçesinin 22'sinde en yüksek oy oranına ulaşarak birinci sıradaki aday oldu. En yüksek oy oranını yüzde 78,18 ile Çamlıdere ilçesinde elde ederken, Akyurt ve Çubuk ilçelerinde de yüksek oranlarla birinci sırayı aldı. Ayrıca, Altındağ, Pursaklar, Keçiören, Elmadağ, Mamak, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Evren, Bala, Kahramankazan, Kalecik, Haymana, Gölbaşı, Polatlı, Kızılcahamam, Sincan, Ayaş ve Şereflikoçhisar ilçelerinde de birinci sırayı elde etti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde birinci çıktı. En yüksek oy oranını Çankaya ilçesinde yüzde 75, diğer ilçelerde de yüzde 50'nin üzerinde aldı.

Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ise başkentte en fazla oy oranını yüzde 8,16 ile Kahramankazan ilçesinde elde etti.

Seçim sonuçlarına göre partilerin ilçe bazında oy oranları ise şu şekilde:
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Ankara'nın 25 ilçesinin 21'inde en yüksek oy oranına ulaşarak büyük bir başarı gösterdi. En yüksek oy oranlarını Çubuk, Çamlıdere ve Akyurt ilçelerinde elde etti.

CHP), Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Etimesgut ilçelerinde birinci çıkarak iyi bir sonuç elde etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Bala, Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerinde en yüksek oy oranlarına ulaştı.

İyi Parti, en yüksek oy oranını Beypazarı ilçesinde elde ederken, diğer ilçelerde de oylarını artırma eğilimi gösteriyor.


Milletvekili dağılımına göre, Ankara 1. Bölge'de CHP 6, AKP 4, İYİ Parti 2 ve MHP 1 milletvekili çıkarırken, Ankara 2. Bölge'de AKP 6, CHP 3, MHP 1 ve İYİ Parti 1 milletvekili kazandı. Ankara 3. Bölge'de ise AKP 5, CHP 4, İYİ Parti 2 ve MHP 1 milletvekili çıkardı.

Emek ve Özgürlük ile Ata ve Sosyalist Güç Birliği ittifakları ise Ankara'da milletvekili çıkaramadıkları kayda geçti.
 

Muhabir: Haber Merkezi