Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, geçmişi boyunca Türk-Azerbaycan kardeşliğine adanmış Azerbaycan Milletvekili merhume Ganire Paşayeva’nın anısını yaşatmak adına bir parkın ismine onun adına verdi.

Açılış gerçekleştirildi

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi ve kültürel bağları simgeleyen "Tek Millet, İki Devlet" düsturunu temsil eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Boğazlıyan ilçesinde bir parka adını vererek anıldı. Paşayeva'nın ismini ilelebet yaşatmak amacıyla Bahçeler Mahallesi'nde hayata geçirilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

İsmi ilelebet yaşatılacak

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, düzenlenen törenle birlikte Ganire Paşayeva Parkı’nın açılışını yaptı. Başkan Coşar, yapmış olduğu açıklamada,

"Ömrünü 'Tek Millet İki Devlet’ düsturuna adamış olan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın ismini ilelebet yaşatmak üzere Bahçeler Mahallemizde hayata geçirdiğimiz parkımıza verdik" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki derin tarihi ve kültürel bağları vurgulayan Başkan Coşar, iki ülke arasındaki bu eşsiz birlikteliğin ve kardeşliğin her zaman devam edeceğinin altını çizdi. Paşayeva'nın Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine olan katkılarını da anımsatarak, böyle bir ismi Bahçeler Mahallesi'nde yaşatmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Düşünceleri hafızalarda yer edindi

Ganire Paşayeva, geçmişi boyunca Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliği ve birlikteliği savunmuş, bu doğrultuda pek çok projede yer almış bir siyasetçi olarak biliniyor. Vefatıyla birlikte her iki ülke de büyük bir kayıp yaşamış, Paşayeva, ardında bıraktığı eserler ve düşünceler ile hafızalarda yer edinmişti.

Coşar, açıklamasının devamında merhume Paşayeva’ya Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere can Azerbaycan halkına sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Ganire Paşayeva Parkı, Bahçeler Mahallesi sakinlerine ve ziyaretçilere yeşil alan, dinlenme ve sosyal aktivite olanağı sunacak. Parkın, Türk-Azerbaycan kardeşliğinin ve dostluğunun sembolü olması, gelecek nesiller arasında da bu bilincin ve birlikteliğin devam etmesi umuluyor.

Muhabir: Rabia Sultan Büyüker