Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi, olası afetlere müdahale edebilmek için arama kurtarma destek ekibi oluşturdu.

Gönüllü din görevlilerinden oluşan 28 kişilik bu ekip, AFAD yetkililerince "Hafif Arama Kurtarma Akreditasyon Eğitimi" aldı.

 

Eğitim, AFAD İl Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi. Hem teorik bilgilerin aktarıldığı hem de pratik uygulamaların yapıldığı bu eğitim programında, olası afetlerde nasıl müdahale edileceği konusunda katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

 

Eğitimin son gününde, İl Müftüsü Ali Gülden ve AFAD İl Müdürü Rifat Genç, eğitim gören din görevlilerini ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

 İl Müftüsü Gülden,

"İl Müftülüğü ve Vakıf Şubesi olarak, deprem, sel ve orman yangını gibi olağanüstü durumlar için AFAD'la birlikte sahada olmaya hazırız. Afetler, istenmeyen ama her an hazırlık gerektiren olaylardır. Din görevlilerimizin sahada etkin bir şekilde yardımcı olabileceği için bu eğitime büyük önem veriyoruz. Umarız ülkemiz herhangi bir afetle karşılaşmaz, ama hazırlıklı olmalıyız." dedi.

 

AFAD yetkilileri, din görevlilerine yönelik olarak "Hafif Arama Kurtarma Akreditasyon Eğitimi"nin ilerleyen dönemlerde de tekrarlanacağını belirtti.

Muhabir: Kadir Görgülü