Altuntaş, pazartesi günü görevi Yusuf Başer’den devralacak. Mevcut Başkan Yusuf Başer, konuya ilişkin Çamlık Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,

“4 arkadaşımızla beraber Ankara’ya gitmiştik. Cumhurbaşkanımızın takdiri ile Çelebi Altuntaş yeni il başkanımız oldu. Tabi diğer arkadaşlarımız da il başkanlığı yapacak kapasite ve donanıma sahip, hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımız” dedi.

Destekleyeceğiz

Başer, Çelebi Altuntaş’ın eğitimi, kariyeri ile donanımlı bir insan olduğunu belirterek,

“Çelebi Bey gençlik kollarında da AK Parti’nin çeşitli kademelerinde de görev yapan bir isim. Gerek kariyeri gerekse eğitimi, donanımı ve tecrübesi ile Yozgat’ımıza ve partimize en iyi şekilde hizmet edecek bir isim. Kendilerine biz de gereken desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.  
Pazar günü Belediye Başkan aday adayları ile ilgili temayül gerçekleştireceklerini kaydeden Başer,

“Tabi partimizin Pazar günü temayülü olacak. Aynı kadromuzla temayülümüzü gerçekleştireceğiz. Ardından da Pazartesi günü görevi devredeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu?

İsmi il başkanlığı için geçen Çelebi Altuntaş, Şükrü Yalman, Ahmet Mithat Çakıroğlu, Elmas Neslihan Uyar Ankara’ya davet edilmişti. Parti genel merkezinde teşkilat başkanı ve bölge koordinatörleri tarafından mülakata alınan 4 isim arasından Çelebi Altuntaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanı olarak görevlendirildi.

Muhabir: Haber Merkezi