Yozgat Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amiri Mustafa Malatyalı, kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık itibariyle başladığını hatırlatarak, uygun olmayan lastiklerin kullanımı sonucu kaza risklerinin arttığını belirtti.

Para cezası uygulanacak

Denetimler sırasında ticari araçların kış lastikleri kontrol edildi ve derinlikleri ölçüldü. Ayrıca, sürücüler polis ekipleri tarafından kış lastiğinin önemi ve kış şartlarına uygun araç kullanımı konusunda bilgilendirildi. Kış lastiği takmayan sürücülere 2 bin 568 TL idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Kazalar hep tedbirsizlikten kaynaklanıyor

Sürücülerden Mevlüt Öztürk ve İhsan Günaydın gibi isimler, trafik ekiplerinin denetimlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öztürk,

"Yolcu ve bizim can güvenliğimiz için yollardaki kazalar hep tedbirsizlikten kaynaklanıyor. Kış lastiklerimiz takılı, herkesin takması lazım" dedi.
yol tutuşunu artırmak amacıyla bu denetimlerin önemine değinerek, sürücülerin lastik değişimlerini en kısa sürede yapmalarını önerdi ve denetimlerin devam edeceğinin altını çizdi. Bu uygulama, kış aylarında artan kaza risklerini azaltmak amacıyla hayata geçirilmiş durumda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı